Fietsersbond Lendelede trakteertde Fietsbusbegeleiders

Het bestuur van de Fietsersbond Lendelede zette de begeleiders van de Fietsbus in de bloemetjes. “Dankzij hun inzet kunnen kinderen op een veilige manier en in groep van en naar school fietsen”, zeggen Sofie, Hanne, Thomas, Steven en Dries.

“De Fietsbus lanceerden we in september 2021”, zegt het vijftal. “Als gezinnen met kinderen willen we dat alle schoolgaande kinderen veilig naar school kunnen fietsen, dat zoveel mogelijk mensen fietsen en dat er uiteraard goede fietspaden zijn in de gemeente. We zijn bovendien een burgerbeweging, dus absoluut niet politiek gebonden. Dit schooljaar zijn we al aan onze derde jaargang bezig en om onze Fietsbusbegeleiders te bedanken voor hun dagelijkse inzet trakteerden we hen en hun partners op een gezellige barbecue.”

“Door het mindere weer fietsten er soms wel minder kinderen mee dan gebruikelijk. Toch blijven we dagelijks fietsen, ook bij slechter weer. We zijn ervan overtuigd dat kinderen door de Fietsbus fietsen toch een beetje als vanzelfsprekend gaan beschouwen. En dat is uiteindelijk onze bedoeling.”

Kermisweekend

“Met de Fietsersbond proberen we ook om via andere initiatieven de fiets te promoten. Zo slaagden we er dit voorjaar in om dankzij de inzet van diverse partners een overkapping van de fietsenstalling in de lagere school te realiseren.”

“Ook tijdens het kermisweekend in augustus zal de Fietsersbond weer aanwezig zijn op het Dorpsplein. Je zal bij ons terechtkunnen voor een gekkefietsenparcours en een pimp-je-fietsactie, waarbij je je fiets met allerlei gadgets kan versieren. Inschrijven daarvoor is niet nodig. Dankzij het bestuur van Lendlee Koerse mogen we ook weer een paraderondje rijden op het verkeersvrije parcours vooraleer de parochianenkoers van start gaat. Alle kinderen tot 12 jaar zijn welkom om mee te fietsen. Alle informatie vind je terug op onze Facebook- en Instagrampagina.” (IB)

The post Fietsersbond Lendelede trakteertde Fietsbusbegeleiders is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Relaxen in massagefauteuil kan in Café Harmonie aan de Steenpoort in Kortrijk

Onlangs opende in Kortrijk Café Harmonie de deuren. Niet zomaar een nieuw café, maar een café met een twist: je kan er immers ook relaxen in een massagefauteuil. Zaakvoerster Nasi Mirzaee wordt in het weekend bijgestaan door Moshen Karbassi.
The post Relaxen in massagefauteuil kan in Café Harmonie aan de Steenpoort in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter

Politiezone Arro Ieper lanceert een nieuwe campagne met de slogan ‘Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt’. De cijfers voor positieve drugtesten gaan de hoogte in en er werden vaak meer positieve drugtests dan alcoholtests afgelegd.
The post “Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olympiakos neemt Roman Yaremchuk over van Club Brugge

Roman Yaremchuk heeft definitief de deur achter zich toe getrokken bij Club Brugge. De 28-jarige Oekraïense spits vertrekt naar de Griekse topclub en Conference League-winnaar Olympiakos. Dat heeft de landskampioen dinsdag gemeld.
The post Olympiakos neemt Roman Yaremchuk over van Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proficiat Sven, Klaas en Patrick!

Remco Evenepoel bezorgde ons land vorig weekend al meteen een eerste Belgische gouden medaille dankzij een fantastische, fenomenale, indrukwekkende, historische – en voeg gerust zelf nog wat superlatieven toe – prestatie in de tijdrit. Goud! Ook al is de aerokogel van Schepdaal geen West-Vlaming, toch heeft die gouden medaille een zoet, West-Vlaams randje. Of beter
The post Proficiat Sven,

Lees meer »

Van 30 euro per dag tot helemaal gratis: hoeveel kost parkeren aan zee?

De afgelopen dagen trokken vele bezoekers en toeristen naar onze kust. Maar hoeveel ben je eigenlijk kwijt aan parkeerkosten als je met de auto naar de kust gaat? Over het algemeen geldt de regel: hoe verder je wegtrekt van het centrum of de kustlijn, hoe lager de prijs is en hoe langer je er geparkeerd mag staan. Wie sowieso een

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

Grote werken op de Kezelberg starten op 6 augustus

Op dinsdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat in Moorsele en Dadizele. De voorbereidende werken op de Kezelberg zijn inmiddels achter de rug.
The post Grote werken op de Kezelberg starten op 6 augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse provincie overweegt wolf te laten neerschieten en vraagt om bossen te vermijden met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »