Feestelijke 21 juli in Roeselare

Op zondag 21 juli is er niet alleen een plechtigheid als hulde aan de monarchie met het Te Deum in de Sint Michielskerk om 11.30 uur en de groet op het Polenplein aan de nationale vlag, maar eveneens een groot volksfeest voor jong en oud. Tussen 13 en 19 uur is er op het Stationsplein doorlopend ambiance met live muziek, optredens, kinderanimatie, de FUNbus,… Radio Bingo gaat live vanaf 12 uur en er zijn optredens van Axel Lane, Cabaret La Belle Histoire 2.0, Christophe Verholle, Christina Loreena, Danny Diego, Gio Vano, Hans Hanssens, Kythana, Nick Beernaert, Peter Steyaert, Veronique Ké, Stefano en The New Seventies Band.

Op de Grote Markt is er van 18.30 tot 22.45 uur eveneens een gratis muziekprogramma met Christophe Verholle, Mathias Vergels en het Goede Voorbeeld en Stan Van Samang. Op de foto zien we Geert Messiaen, Thierry Van Paemel, Ronny Vandamme en José Gaytant van VVVR met Stephanie Casteleyn van stad Roeselare en Willy Samaille, Ron Devolder van Radio Bingo. (gf)

The post Feestelijke 21 juli in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dorpscentrum in De Klijte krijgt veilige fietsoversteek

Er wordt vanaf 12 augustus een verhoogd verkeersplateau aangelegd op de Dikkebusseweg (N375) in het dorp De Klijte in Heuvelland, ter hoogte van de lagere school. Dat laat Agentschap Wegen en Verkeer weten. Het plateau moet ervoor zorgen dat weggebruikers hun snelheid minderen en enkel beurtelings door kunnen rijden bij het naderen van de school.
The post Dorpscentrum in

Lees meer »

Céline Dion zingt voor het eerst sinds diagnose van stiff-person-syndroom tijdens openingsceremonie Olympische Spelen

Het gonsde van de geruchten dat Céline Dion zou optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, en de geruchten bleken waarheid. En hoe! Vanop de Eiffeltoren sloot de Canadese zangeres de openingsceremonie met ‘Hymne À L’Amour’ van Édith Piaf grandioos af. Het was de eerste keer dat Dion op het podium stond sinds ze naar buiten bracht dat ze

Lees meer »

KW Zomertip: Fietsen langs drie stiltedorpen in de Westhoek

Een fietstocht door de landelijke Westhoek brengt je wel eens door dorpen waar tijd van geen tel is. Dorpen waar iedereen elkaar kent en de samenhorigheid groot is. Er valt weinig te beleven en toch worden die dorpen gekoesterd als een zeldzame erfgoedparel. Drie logiesuitbaters vertellen ons over ‘hun’ dorp.
The post KW Zomertip: Fietsen langs drie stiltedorpen in

Lees meer »

Hoofdcoach Pirates Oostende trekt naar Mons

De Ostend Pirates wordt in het American Football komend seizoen geleid door Frederik George want Andy Brutyn koos voor een nieuwe uitdaging, als hoofdcoach bij Mons Knights. “Ik woon al een zestal jaar in Wallonië, op de taalgrens. Deze club ligt dichter bij huis.”
The post Hoofdcoach Pirates Oostende trekt naar Mons appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vroeger was alles beter. Of niet? Ontdek het zelf in deze musea

Plekken bezoeken met je kinderen waar je zelf met je (groot)ouders nog bent geweest, dat is bijzonder. Zeker wanneer je na meer dan dertig jaar ontdekt dat de plek in een nieuw jasje zit en meer bruist dan ooit. Dreigen de oude herinneringen tussen de plooien van de tijd te verdwijnen? Hoog tijd dan om nieuwe te maken.
The

Lees meer »

Uitbater van het ‘beste terras van NL’ onder vuur wegens scherpe reacties op negatieve recensies

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

“Te weinig talent en lui”: cynische Biles geeft voormalig ploeggenote lik op stuk met nieuwe medaille Team USA

De Olympische Spelen zijn nog niet halfweg, maar je kan nu al opschrijven dat in de eindafrekening Simone Biles een van dé sterren Parijs zal zijn. De Amerikaanse turnster pakte gisteren met Team USA al haar achtste (!) olympische medaille. En daarmee haalden zij en haar teamgenotes hun gram tegenover een voormalig ploegmate. Wat Biles ook heel duidelijk maakte via

Lees meer »