Familie Claes plant verdubbeling van keten CKS, maar JBC sluit winkels

18:25 Terwijl de kledingketen JBC recent enkele winkels sloot, broedt CKS op een verdubbeling ervan. De winstgevendheid van de achterliggende modegroep verbeterde vorig jaar. Maar dit jaar? ‘We hopen dat h… 

Meer krantenkoppen in België

“Er is nog steeds veel verdriet”: 1 jaar geleden overleed Bea Van der Maat

Exact één jaar geleden moest Vlaanderen afscheid nemen van presentatrice en zangeres Bea Van der Maat. Zij koos op 62-jarige leeftijd voor euthanasie nadat ze in 2022 de diagnose ALS kreeg. Collega’s Willy Sommers (71) en Koen Crucke (72) en boezemvriend Showbizz Bart (46) denken met warme gevoelens aan haar terug. “Haar positiviteit leeft verder in haar familie.”

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu spreekt natie toe: “Israël wacht moeilijke dagen, maar is op alle scenario’s voorbereid”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft in een live-toespraak op tv gezegd dat “Israël moeilijke dagen wacht” en het land “op alle scenario’s is voorbereid”. Netanyahu zei niets over een aanval op Hamas-kopstuk Ismail Haniyeh, maar stelde wel dat het “verpletterende klappen heeft uitgedeeld aan vijanden”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen op Theater Aan Zee: “Het voelt alsof we samen een berg beklommen”

Een van de verrassingen op Theater Aan Zee (TAZ) dit jaar, is de gelaagde – en al weken uitverkochte – voorstelling Foreverandevergem die Marijke Pinoy, afkomstig uit Menen, maakte met haar moeder, kinderen en kleinkinderen. Vier generaties samen op de planken. “Confronterend en helend tegelijk”, aldus de 65-jarige actrice.
The post Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. Daar gaat Wout van Aert! Wat kan hij met z’n twee volle wielen op de natte Parijse wegen?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »

Nu Elon Musk deepfake over Kamala Harris deelt: waar en waarom liep het zo mis tussen de Tesla-baas en de Democraten?

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

Jarige ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) moest noodgedwongen verhuizen: “Niet naar zo’n klein kotje in het rusthuis, eiste ik”

Hiep, hiep, hoera! Want Vlaanderens bekendste Bomma wordt vandaag 98. Dat viert ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts met haar échte familie: “Maar net zoals m’n personage ben ik nu ook de allerlaatste die van iets weet”, lacht ze. “Volgens m’n dochter moet ik me mooi opkleden, maar wat er verder gaat gebeuren blijft een grote verrassing.” In aanloop naar de verjaardag ging

Lees meer »

Jeugdbeweging Rode Valken reist door de tijd

Van 19 tot 26 juli was er weer het jaarlijkse zomerkamp van Rode Valken, afdeling Oudenburg. Met een enthousiaste groep jongeren tussen 8 en 21 jaar ging het met de trein richting Poupehan in de Ardennen waar ze logeerden in een groot huis met alle nodige accommodatie. “We organiseerden toffe activiteiten zoals avonturenwandelingen, kajakken, waterspelen
The post Jeugdbeweging Rode

Lees meer »

De Babymoord. “Ik ben blijven doorspoelen tot toilet begon over te lopen”: gelovige moeder doet baby verdwijnen in vuilniszak

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Nieuwe autopomp voor de brandweer van Ardooie

Vanaf nu beschikt de Ardooise brandweerpost over een nieuwe autopomp. De nieuwe wagen zal eerstdaags in het straatbeeld verschijnen in de zone Midwest. Er volgt nu een opleiding. Na de vakantie zal de autopomp operationeel worden ingezet bij de interventies van de brandweer. (foto JM)
The post Nieuwe autopomp voor de brandweer van Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »