Extreemrechtse Spaanse partij Vox trekt zich terug uit regeringen

In Spanje gaat de extreemrechtse partij Vox zich terugtrekken uit de regeringen van de regio’s waarin ze vertegenwoordigd is. Aanleiding is een meningsverschil met de rechtse Partido Popular (PP) over de verdeling van buitenlandse minderjarigen in het land.

 

Meer krantenkoppen in België

De Veluwe ontdekken met Neos

Neos Ardooie-Koolskamp had het aangekondigd: “De Veluwe is een van de mooiste plekjes van Nederland.” Daarom trokken ze met een grote groep leden naar dit wandel- en fietsparadijs, waar de natuur nog steeds alle ruimte heeft. De meegereisde Neos-leden konden er drie dagen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Sommigen
The post De Veluwe

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zo wil De Wever werken meer doen lonen en minder uitgeven aan werkloosheidsuitkeringen (en pensioenen)

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren

In een jeugdverblijfscentrum in Westmalle zijn zaterdag bedwantsen gevonden, zo melden diverse media. Net op dat moment stond een groep West-Vlaamse jongeren klaar om huiswaarts te keren richting Kortrijk en Brugge.
The post Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cecile en Gilbert blazen 50 huwelijkskaarsjes uit

Gilbert Debaene (77) en Cecile Baes (72) vierden onlangs hun gouden huwelijk. Ze trouwden op 11 juli 1974 voor de wet en op 12 juli 1974 in de kerk van Stavele.
The post Cecile en Gilbert blazen 50 huwelijkskaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreme hitte eist jaarlijks ruim 175.000 levens in Europa

Jaarlijks sterven in Europa, een van de snelst opwarmende regio’s van de wereld, ruim 175.000 mensen aan de gevolgen van extreme hitte. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). "Hittestress is de belangrijkste oorzaak van klimaatgerelateerde sterfte in Europa", schrijft de directeur van WHO Europa.

Lees meer »

Post Title

Bepaalde delen, zoals de zuidelijke helft van onze provincie kregen afgelopen nacht op enkele uren tijd even veel neerslag te verwerken als normaal in augustus. “Er vormde zich ook over bepaalde regio’s een multicelstorm. Het onweer en de regen trekken verder landinwaarts en geleidelijk aan wordt het in West-Vlaanderen vandaag droog”, zegt weerman Geert Naessens.
The post appeared first

Lees meer »