Experts over toekomst Audi-medewerkers: “Er is werk, maar match maken zal niet evident zijn”

De vakbonden proberen het bloeden nog te stoppen, maar het staat vast dat er dit jaar nog heel wat arbeiders bij Audi hun job verliezen. Hoe ziet de toekomst er voor hen uit? En wat zijn hun kansen op de arbeidsmarkt?

 

Meer krantenkoppen in België

LeBron James, Simone Biles, Rafael Nadal,…: dit zijn de absolute supersterren die Parijs willen doen daveren

Vandaag gaan de Olympische Spelen in Parijs van start. De wereld kijkt vol spanning toe. Naast de prestaties van de Belgische atleten, is er ook veel aandacht voor de komst van enkele van de grootste sportsterren ter wereld. Namen zoals LeBron James, Simone Biles en Rafael Nadal trekken naar Parijs, klaar om geschiedenis te schrijven en hun stempel op deze

Lees meer »

Sleihagekaarters huldigen hun kampioenen

Onlangs vond de kampioenenhuldiging van de Sleihagekaarters plaats in zaal Ogierlande in Gits. Voorzitter Leopold Velghe sprak een dankwoordje uit aan de kampioenen, maar ook aan alle 55 aanwezigen. “We willen ook het gemeentebestuur bedanken en in het bijzonder aan schepen Dimitri Carpentier die de mooie trofeeën overhandigde. Ook een grote dankjewel aan de bestuursleden
The post Sleihagekaarters huldigen

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische drone viseert rijdende wagen: twee Hezbollah-leden gedood

Bij een Israëlische droneaanval op Libanon zijn twee Hezbollah-leden gedood. Dat meldt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het gaat om Abbas Hijazi en Abbas Salami. De drone viseerde vorige nacht hun rijdende wagen nabij het dorp Meiss Ej Jabal, aan de grens met Israël. Een motor naderde het voertuig en werd ook aangevallen. Lees hier de ontwikkelingen van de afgelopen dagen

Lees meer »

Dader steekpartij Tielt mogelijk naar hof van assisen

Een man van 22 blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op een man van 32 uit Tielt. Dat heeft de raadkamer beslist. 3 jaar geleden stak de twintiger de Tieltenaar dood op straat. Hij kende het slachtoffer niet en heeft tot nu toe ook nog nooit gezegd waarom hij de man doodstak.

Lees meer »

Broer Sam trots op prestatie van paardrijdster Tine Magnus uit Herne op Olympische Spelen: “Supporters scandeerden voortdurend haar naam”

Amazone Tine Magnus werd door haar broer en door heel wat familie en vrienden aangemoedigd tijdens de eventing-competitie op de Olympische Spelen. De paardrijdster uit Merchtem, die tegenwoordig in Herne woont, werd in het landenklassement samen met landgenoten Karin Donckers en Lara de Liedekerke 4e. In het individuele klassement werd ze 28e.

Lees meer »

Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke

Tijdens een serene plechtigheid in de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke werd priester Marc Coudijzer gevierd voor zijn gouden priesterjubileum. De eucharistie werd opgeluisterd door het Sint-Salvatorkoor in een volle kerk.
The post Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Ozempic helpen om te stoppen met roken? “Het zou de dopaminestoot kunnen verlagen die nicotine in de hersenen uitlokt”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

“Ze zette diefstal in scène en kreeg er 16 miljoen voor”: hoe de minnares van koning Edward écht aan haar fortuin kwam

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »