Energiewaakhond CREG werkt aan gunstigere stroomtarieven voor industrie

De federale energieregulator CREG adviseert de invoering van een steunmechanisme om de elektriciteitsfactuur van bepaalde industriële bedrijven te verlagen, vooral om de concurrentie met Frankrijk aan te gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout

Toer de Boer, de smoefelfietstocht van de landelijke beweging, heeft dit jaar uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag 15 augustus plaats, maar op zondag 11 augustus. De startplaats is voorzien op het bedrijfsdomein van schepen Hans Blomme en zijn vrouw Conny Dejonghe aan de Kruiskensstraat 1A.
The post ‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? Volgens waarnemers is ‘The Great Rotation’ ingezet, maar wat betekent dat precies? En hoe speel je er zelf op in?

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? De aandelenkoersen zijn in de ban van ‘The Great Rotation’, ofwel ‘De Grote Ommezwaai’. Maar waarover gaat het nu precies? Waarom gaan techaandelen de laatste dagen achteruit? En hoe kan je er als kleine belegger op inspelen? “Van deze aandelen kan je de komende jaren een mooi rendement verwachten, al

Lees meer »

Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen

Landskampioen Club Brugge is vrijdagavond in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel (rust: 0-0) tegen een slim voetballend KV Mechelen.
The post Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.
The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales appeared first on

Lees meer »

Joodse man wil krantenartikel laten lamineren, maar werkneemster weigert te helpen omdat ze “pro-Palestina” is

In Melbourne is er een opmerkelijke discussie ontstaan tussen een Joodse man en een werkneemster van Officeworks, een winkelketen dat kantoorbenodigdheden verkoopt. De man wilde er een artikel uit de krant Australian Jewish News laten lamineren, maar de vrouw weigerde hem te helpen. “Ik profileer me als pro-Palestina”, zei de vrouw. “We hebben het recht om opdrachten te weigeren.”

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

Luc Steeno zingt 35 jaar later “Ik Mis Je Elke Dag’ nog eens op het podium van ‘Tien om te Zien’ in Westende: “Het publiek dat kijkt, is nog altijd ONS publiek”

In maart 1989 stond Luc Steeno in het Globe Show Center in Denderleeuw voor een opname van ‘Tien om te Zien’. Toen zong hij ‘Ik Mis Je Elke Dag Een Beetje Meer’, waarmee hij maar liefst in die periode 22 keren dit liedjesprogramma haalde. Op woensdag 17 juli stond Luc terug met dezelfde song op het TOTZ-podium aan de Rotonde

Lees meer »

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »