Energiewaakhond CREG werkt aan gunstigere stroomtarieven voor industrie

De federale energieregulator CREG adviseert de invoering van een steunmechanisme om de elektriciteitsfactuur van bepaalde industriële bedrijven te verlagen, vooral om de concurrentie met Frankrijk aan te gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Lijsttrekker Lieven Huys vindt met CD&V-RKD evenwicht tussen werknemers, landbouwers en ondernemers: “We nemen elke deelgemeente ernstig”

Lijsttrekker Lieven Huys van CD&V-RKD zit helemaal in de geest van de Olympische Spelen in Parijs, wanneer hij zonder meer stelt: ”Met onze lijst gaan we voor goud.” Hij wil de verkiezingen van 13 oktober winnen en stelde daarvoor een team samen, met – naar verluidt – ervaren sterkhouders en nieuwe talenten. “We zochten een mooi evenwicht tussen werknemers, landbouwers

Lees meer »

Een gespannen diner, een ‘supernota’ die niet super wordt onthaald en twijfels over de deadline: 4 vragen over de federale regeringsvorming 

Afgelopen week zijn de spanningen tussen de 5 partijen die onderhandelen over een federale regering opgelopen. Dat komt deels door een nota van formateur Bart De Wever (N-VA) over economische thema’s die de partijen maandag voorgelegd kregen. Hoe staat de federale formatie ervoor nu de onderhandelaars een week met vakantie gaan? 4 vragen en antwoorden.

Lees meer »

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding van dood 12 kinderen op Golanhoogten: “Hoogste commandant Hezbollah gedood”

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger (IDF). Die werd bij de aanslag gedood, aldus nog de IDF. Een bron dicht bij Hezbollah beweert juist dat de commandant de aanslag overleefde.

Lees meer »

Minstens 30 gevallen van ‘fetal fentanyl syndrome’ (FFS) vastgesteld bij baby’s in VS, gelinkt aan moeders die fentanyl gebruikten tijdens zwangerschap

In de Verenigde Staten zijn minstens 30 baby’s geboren met het ‘fetal fentanyl syndrome’ (FFS), dat mogelijk wordt veroorzaakt omdat de moeder van het kind tijdens de zwangerschap de drug fentanyl heeft gebruikt. Dat meldt het Amerikaanse NBC News op basis van een studie die verschenen is in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Psychiatry. De baby’s vertonen dezelfde symptomen, zoals een

Lees meer »