Een regeringscommissaris voor meer Vlaanderen? N-VA pleit voor “fundamentele hertekening” van staatsstructuur op Vlaamse feestdag

Geen federale regering zonder communautaire stappen, dat was de boodschap van N-VA op 11 juli. Maar de vraag is hoe de partij dat in de praktijk omgezet krijgt. Bart De Wever zou volgens bronnen op twee sporen werken.

 

Meer krantenkoppen in België

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

5 gauwdieven opgepakt voor diefstallen op Tomorrowland: “Bij huiszoeking deel van de buit teruggevonden”

De Antwerpse politie heeft 5 Colombiaanse gauwdieven gearresteerd die vorig weekend actief zijn geweest op Tomorrowland. Eerder konden ze al 16 verdachten opgepakt op het festival zelf, nu zijn er nog 5 andere verdachten gevat tijdens een huiszoeking in Sint-Joost-ten-Node. De agenten vonden er gestolen gsm’s terug, 4000 euro, een stukgetrokken gouden halsketting en laptops.

Lees meer »

Patrick selecteert 200 foto’s voor nieuw historisch boek: “Uniek tijdsdocument”

Kortrijkzaan Patrick Holderbeke lanceert zijn tweede fotoboek ‘40 jaar persfotografie in de regio Kortrijk’: een uniek tijdsdocument van 40 jaar politieke, culturele, economische historiek en fait divers van Kortrijk en omstreken in 200 persfoto’s. De opbrengst gaat naar studentenfonds LISA.
The post Patrick selecteert 200 foto’s voor nieuw historisch boek: “Uniek tijdsdocument” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van 30 euro per dag tot helemaal gratis: hoeveel kost parkeren aan zee?

De afgelopen dagen trokken vele bezoekers en toeristen naar onze kust. Maar hoeveel ben je eigenlijk kwijt aan parkeerkosten als je met de auto naar de kust gaat? Over het algemeen geldt de regel: hoe verder je wegtrekt van het centrum of de kustlijn, hoe lager de prijs is en hoe langer je er geparkeerd mag staan. Wie sowieso een

Lees meer »

“Solden in augustus zouden ons meer ademruimte geven”: waarom kledingwinkels heil zien in soldenperiode die later valt

Vier op de tien zelfstandige modezaken verkochten de afgelopen zomersolden minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat blijkt uit cijfers van Mode Unie en Unizo. Handelaars stellen vast dat de seizoenen opschuiven, waardoor zij te weinig ademruimte krijgen. “Iedereen in de sector was in paniek, dus werd er vanaf het begin meer korting gegeven.”

Lees meer »