Driedaagse Zilleghem Folk wijzigt niets aan concept: “Elkaar muzikaal verbinden”

Naast het Kasteel van Loppem is Zilleghem Folk aan de 15de uitgave toe. Drie dagen lang passeren meer dan 20 internationale bands de revue. Van vrijdag 26 tot zondag 28 juli wil dit dorpsfestival alle Zedelgemnaars muzikaal verbinden.

Midden de zomervakantie en het muzikaal passend historisch decor van het Kasteel van Loppem zet Zilleghem Folk dit jaar met een driedaagse feesteditie de toon. Van vrijdagmiddag 26 tot en met zondagavond 28 juli, telkens vanaf 12 uur tot de late uurtjes, kleurt een 20-tal bands met onder meer ook Ierse, Bretoense en Spaans roots de concertzaal en het overdekt buitenpodium. Het folkfestival charmeert het publiek met zowel gerenommeerde als minder bekende binnen- en buitenlandse namen.

Geregeld komen dezelfde groepen terug, maar telkens in een net iets andere bezetting. “Zo brengt dit jaar de bekende Vlaamse folkband Kadril Hans Quaghebeur en zanger Patrick Riguelle mee. Alfred Den Ouden, oprichter van het Dranouter Folkfestival, opent op vrijdag”, weet organisator Stefaan De Kerpel. “De intiemere groepen spelen op ons binnenpodium, de grotere formaties buiten. Het is de bedoeling dat onze 100 vierkante meter grote dansvloer ook nu weer het hele weekend vol staat. We willen dat iedereen een leuk weekend beleeft.”

Duurzame formule

De vijf bestuursleden en een trouwe ploeg van een 50-tal vrijwilligers houden de kleinschalige en duurzame formule van Zilleghem Folk in eer. Er wordt gemikt op 500 betalende bezoekers per dag, het maximum van de concertzaal. Alle inwoners van Groot-Zedelgem mogen het buitengedeelte gratis in. De buitenbar serveert alle dranken in glas, de catering trekt de kaart van bio.

Het publiek is van alle leeftijden en komt zelfs uit het buitenland. De groep niet-folkliefhebbers die meestal heel aangenaam verrast zijn, wordt groter. Samen met ook lokale handelaars, bieren, en fanfares, en een goed gevulde folkmis op zondag in de kerk van Loppem, houdt Zilleghem Folk de dorpscultuur gewaardeerd levendig.

“Kom zeker eens luisteren en laat je verrassen door de kleinschalige gezelligheid, de steengoede muziek, de lekkere catering, of kom gewoon eens langs om tegen jouw buur te praten. Je zult versteld staan van wat dit met een mens doet”, nodigt de organisatie uit. “De wereld draait door, er wordt bijna niet meer met elkaar gepraat. Wij proberen daar een antwoord op te bieden, wat wonderbaarlijk goed lukt! Tot Zilleghem Folk!” (Hendrik Verplancke)

The post Driedaagse Zilleghem Folk wijzigt niets aan concept: “Elkaar muzikaal verbinden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugge hijst de vredesvlag op de Burg

Op 6 en 9 augustus zal Brugge op de Burg de slag van ‘Mayors for Peace’ hijsen en strijken. Ter herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki en als oproep tot de wereldwijde afschaffing van kernwapens.
The post Brugge hijst de vredesvlag op de Burg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geetbets start met trajectcontroles: “Niet alleen voor de veiligheid, als kleine gemeente kunnen we geld van de boetes goed gebruiken”

Ook Geetbets heeft vanaf 1 augustus trajectcontroles. De camera’s staan op 6 trajecten. Als je te snel rijdt, krijg je een GAS-boete. Opvallend, burgemeester Jo Roggen geeft toe dat de trajectcontroles er niet alleen komen voor de verkeersveiligheid. De opbrengst van de GAS-boetes kan een kleine gemeente als Geetbets goed gebruiken, zegt hij.

Lees meer »

Zeker twee doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat

Bij manifestaties tegen de uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker twee doden gevallen. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »