Directeur Antwerpse gevangenis: “Geef alleenstaande gedetineerden de kans om sekswerkers in te huren, het zou een pak frustratie schelen”

De expertencommissie van de gevangenis van Nijvel vindt dat alleenstaande gevangenen sekswerkers moeten kunnen inhuren. “Een goed idee”, vindt ook An Janssens, directeur van de Antwerpse gevangenis. Waarom is ze juist voorstander? Glippen er nu al weleens sekswerkers door de mazen van het net? En wat als bijvoorbeeld een serieverkrachter gebruik zou willen maken van de diensten van een sekswerker? 

Meer krantenkoppen in België

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens jeugdkamp in Engeland, negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkamp in Southport, een kustplaats op 30 kilometer ten noorden van Liverpool. Negen kinderen raakten gewond en zes zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 300 schepen en 20.000 manschappen: Rusland start meerdaagse marineoefening

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Nieuw slagveld in de mosseloorlog: is 2,50 euro per kilo in Lidl of Aldi ‘lokvogelpraktijk’?

De grote supermarkten beconcurreren elkaar al het hele seizoen met uiterst scherpe prijzen, maar nu zetten Unizo, de buurtsupermarkten en de vishandelaars een aanval in. Zij hebben samen een klacht ingediend bij de economische inspectie tegen de ‘lokvogelpraktijken’ van Aldi en Lidl. “Wij vermoeden dat Lidl en Aldi hun mosselen met verlies verkopen. En dat is bij wet verboden.” Aldi

Lees meer »

VS annuleren schikking met vermoedelijk brein achter aanslagen 9/11

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag een de schikking ingetrokken die eerder deze week was overeengekomen met de man die ervan wordt beschuldigd de aanslagen van 11 september te hebben bedacht, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. De drie mannen zitten vast in Guantánamo Bay en riskeren de doodstraf.

Lees meer »

LIVE F1. Incidentloze start, pakt Max Verstappen uit met een spectaculaire inhaalrace in GP van België op Spa-Francorchamps?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »