Democraten blijven verdeeld over de kandidatuur van Joe Biden

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zeldzaam: kalfje met twee hoofden geboren in India

De 60-jarige boer Rajadurai maakte dinsdag iets bijzonders mee. Op zijn boerderij in de Indische staat Tamil Nadu beviel een koe van een vrouwelijk kalfje met twee hoofden. “Heel het dorp is komen kijken. We waren allemaal verbaasd”, vertelt de boer. “Het is een wonder.”

Lees meer »

Celstraf voor vijftiger die politie bestookt met nodeloze oproepen en facturen in brand steekt: “We weten niet meer wat we met hem moeten aanvangen”

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot een celstraf van 11 maanden met uitstel voor belaging en afzetterij. Voor brandstichting ging de vijftiger maandagochtend vrijuit. Philippe H. bestookte tussen maart en november 2023 de politie en hulpdiensten met nodeloze oproepen. “Ter plaatse bleek er telkens niets aan de hand”, stelde procureur Saskia Schepens. “De beklaagde was gewoon dronken.”

Lees meer »

Kasteelstraatfeesten in middeleeuwse sfeer

De Kasteelstraatfeesten in hartje De Panne zijn toe aan hun 10de editie. Dat wordt een extra feestelijke editie op 2 en 3 augustus, opnieuw in een middeleeuwse sfeer, waarbij oude ambachten en volksspelen centraal staan. Ook dit jaar koppelen de organisatoren een sportieve actie aan een goed doel.
The post Kasteelstraatfeesten in middeleeuwse sfeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul (80) vond het lichaam van zijn vermoorde vriend Eric (74): “Hij hield van de koers en we gingen regelmatig dansen”

Paul Buyssens (80) uit Ledegem heeft afgelopen weekend zijn beste vriend Eric Vanacker verloren. Die werd met geweld om het leven gebracht, de 51-jarige Charles J. wordt ervan verdacht hem vermoord te hebben. Paul vond maandag het levenloze lichaam. “Eric was geen sociaal persoon maar iedereen kende hem”, zegt Paul. “Zijn bijnaam was De Witten, naar zijn witte krullenbos, van

Lees meer »

Toch gevreesde beurtrol voor Francorchamps?

In de Nederlandse pers wordt aangekondigd dat de Grand Prix van Zandvoort ook in de toekomst op de kalender blijft. Maar dan wel in een beurtrol met … Francorchamps. De organisator van de Belgische Grand Prix ontkent.

Lees meer »

“Ik verberg mijn partner niet, maar praat er niet over in het openbaar”: Sven Ornelis brengt zomer door in zijn geliefde Barcelona

Nu het zomervakantie is, vertoeven Sven Ornelis (51) en zijn partner in het zonnige Barcelona, waar ze al 14 jaar een appartement hebben. “Het is de mooiste stad, ik ben er gek op, en die liefde blijft,” vertelt hij in gesprek met ‘Primo’. Hij legt uit wat hij zo bijzonder vindt aan de Spaanse stad, of hij plannen heeft om

Lees meer »

Alexander Doom en Helena Ponette lopen met Belgian Waffles nipt medaille mis in Mixed Relay en worden vierde in finale

De Belgische estafetteploeg in de mixed relay heeft zaterdag nipt naast een medaille gegrepen in de finale van de 4×400 meter op de Olympische Spelen in Parijs. Het Belgische viertal (Jonathan Sacoor, Helena Ponette, Alexander Doom en Naomi Van Den Broeck) eindigde als vierde, in een nieuwe Belgische recordtijd van 3:09.36.
The post Alexander Doom en Helena Ponette lopen

Lees meer »

Minstens 5 doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, leger blijft regime trouw: “We zullen overwinnen”

Bij manifestaties tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker vijf doden gevallen volgens mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Nationale Kiesraad heeft de uitslag nog altijd niet gepubliceerd en de oppositie heeft naar eigen zeggen bewijs in handen dat er fraude gepleegd werd door het regime van president Nicolas Maduro. Het leger blijft de regering echter trouw en spreekt

Lees meer »