De Wever wil kerncentrales toch nog maximaal gebruiken: wat zijn de opties?

Formateur Bart De Wever (N-VA) maakt snelheid om de kerncentrales de komende decennia toch nog maximaal te gebruiken. De jongste twee moeten er nog eens tien jaar draaien en Engie krijgt de vraag om geen onomkeerbare ingrepen te doen bij de andere.

 

Meer krantenkoppen in België

Hond en puppy’s met helikopter gered na bosbrand in Californië

Een zoek- en reddingsteam bracht een gestrande rottweiler moeder en haar vier puppy’s met een helikopter in veiligheid, nadat hun eigenaar hen had moeten achterlaten tijdens de bosbranden in Noord-Californië. De eigenaar evacueerde woensdag, maar haar truck ging kapot, aldus de sheriff van Butte County.

Lees meer »

Eerste beeld van jonge dader die in dansklas twee kinderen doodstak en elf anderen zwaar verwondde? “Hij liep te ijsberen in groene hoodie”

Er zijn beelden opgedoken van de vermoedelijke dader van de steekpartij in Southport. In het filmpje is te zien hoe een man in een groene hoodie loopt te ijsberen voor een huis. Twintig minuten later vond wat verderop de gruwelijke mesaanval in de dansklas plaats. Twee kinderen stierven, negen anderen raakten zwaargewond. Zes onder hen verkeren in kritieke toestand. Ook

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

LIVE. Eerste beeld van vrijgelaten gevangenen na historische ruil – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Tom Ghesquière opent elektrisch laadstation: “Elektrisch rijden wordt de norm”

Brandstoffen zijn als het ware met de moedermelk ingelepeld bij Ardooienaar Tom Ghesquière (42). Opa Roger was de bekende brandstoffen- en kolenhandelaar aan de Kaaie. Vader Johan zette de zaak verder en breidde deze uit met diesel- en benzinepompen. Ondertussen runt Tom de zaak en breidt die nu uit op energieke wijze. Hij opende zopas een laadpunt voor elektrische voertuigen.<br

Lees meer »

Zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis: “Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”

De beelden van Kevin (35) gingen een aantal dagen geleden nog het hele land rond. Een week nadat zijn huis afbrandde en hij van dak naar dak sprong om de vlammen te ontwijken, is de zwaarverbrande dertiger opnieuw ‘thuis’. Die thuis is een noodwoning in de buurt van Oostende waar de man met zijn vriendin en twee tienerdochters verblijft. Het

Lees meer »