De populairste salade van de wereld wordt meer fout dan correct klaargemaakt: Caesar salad bestaat 100 jaar

De Franse Salade Niçoise en de Italiaanse Caprese met tomaat en mozzarella zijn de grootste concurrenten. Maar wereldwijd is Caesar salad de favoriet. Precies 100 jaar geleden gooide Caesar Cardini wat restjes bij elkaar in zijn restaurant in Mexico.

 

Meer krantenkoppen in België

Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest

In de wijk Lindemeers in Beernem werd feestgevierd. Buurtbewoner Lander Sesier vond de verjaardag van de buurt een ideale gelegenheid om de wijk eens extra in de bloemetjes te zetten. In samenwerking met de gemeente organiseerde hij een buurtfeest.
The post Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

De nieuwe start van Arthur Vermeeren bij Atlético: Diego Simeone geeft hem complimenten, maar krijgt hij ook kansen?

Op de eerste elftalfoto van het nieuwe seizoen staat Arthur Vermeeren (19) te glimmen naast Axel Witsel. Het is een beeld zonder garanties. Vermeeren keerde een week vroeger uit vakantie, wat enorm wordt geapprecieerd door Atlético en trainer Diego Simeone. Een blik in de zomer van Vermeeren en de plannen van Atlético: wat gebeurt er met de Rode Duivel als

Lees meer »

Een ‘beestig’ leuk uitje

Een toffe uitstap waar de hele familie volop plezier aan beleeft? Dan tippen wij graag een bezoek aan een kinderboerderij.
The post Een ‘beestig’ leuk uitje appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne beschadigt energiecentrale in Russische regio Orjol – Poetin dreigt productie van kernwapens voor de middellange afstand herop te starten

Oekraïne heeft met een droneaanval een elektriciteitscentrale in de zuidwestelijke Russische regio Orjol beschadigd. De aanval, waarbij geen slachtoffers vielen, volgt op het nieuws dat Oekraïne zondag ook al minstens dertig drones op de Russische regio Koersk afvuurde. Een van die drones raakte een olieopslagplaats. Oekraïne valt de Russische transport-, energie- en militaire infrastructuur regelmatig aan om de Russische economie

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt, zegt dat het nu al bijna uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag

Het gemeentelijk groen- en bebloemingscomité in Moorslede bestaat vijftig jaar. Die verjaardag laat het bestuur niet zomaar passeren. Inmiddels kregen de lagere schoolkinderen pompoenzaden mee naar huis. Op zondag 11 augustus is er een Open Tuindag.
The post Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »