CODE GEEL voor onweer: zal het morgen opnieuw even fel tekeer gaan als dinsdag? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Morgen trekt er opnieuw onweer over ons land heen. En ook volgende week lijkt het prijs te zijn. Maar wat mogen we verwachten vrijdag? Haalt het onweer even fel uit als dinsdag? En wanneer onweert het volgende week? Weeranalist Nicolas Roose duikt voor ons in de weerkaarten. 

Meer krantenkoppen in België

Harmonie Vrienden van de brandweer Oostduinkerke krijgt feestelijke inhuldiging van hun nieuwe lokaal

De inhuldiging van het nieuwe lokaal van de Koninklijke Harmonie Vrienden van de Brandweer Oostduinkerke was een echt volksfeest. In een feestelijke optocht van aan het Erfgoedhuis in Oostduinkerke onder leiding van de harmonie, gevolgd door de Miekes, de reuzen, de Juttertjes, de Oud-IJslandvaarders, trokken het lokaal bestuur en een massa sympathisanten naar het gloednieuwe lokaal voor de vereniging in

Lees meer »

“Dit is een kutsituatie”: Marten Van Riel haalt in videoboodschap aan fans stevig uit na “respectloze” beslissing om triatlon uit te stellen

De beslissing om de olympische triatlon uit te stellen, schiet duidelijk in het verkeerde keelgat bij Marten Van Riel. Onze landgenoot reageert nu ook in een videoboodschap aan zijn supporters snoeihard. “Een schandaal voor het triatlon”, noemt Van Riel het. Eerder op de dag was hij al niet mals voor de organisatie in een reactie op Instagram.

Lees meer »

Waarom wordt drinkwater voor ruim drie miljoen Vlamingen binnenkort duurder, terwijl ons verbruik afneemt?

We verbruiken steeds minder kraanwater, maar op een financiële beloning voor onze zuinigheid hoeven we niet te rekenen. De grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, De Watergroep, wil kraanwater vanaf volgend jaar duurder maken. Waarom zouden de tarieven moeten stijgen? En hoeveel zouden we meer betalen voor water uit de kraan? “We moeten 34.000 kilometer waterleidingen in goede staat houden.”

Lees meer »

Pakjesbezorger rijdt achteruit over Porsche

Ze worden al niet te vet betaald, dat is geweten. Dus kunnen we maar hopen dat deze Franse pakjesbezorger een goede verzekering heeft. Bij een bruusk manoeuvre reed hij letterlijk over een Porsche waarin een Belgisch koppel zat.

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt in VS, zegt dat het nu al zo goed als uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek in 49er

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn dinsdag van de zestiende naar de zeventiende stek gezakt in de 49er-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek

Lees meer »