Chris Lomme en Fien Troch zijn 2 van de 5 nieuwe Brusselambassadeurs

Actrice Chris Lomme, regisseuse Fien Troch, jeugdwerker Khalid El Addaoui, medeoprichter van Molenbeek Rebels Wenke Thewis en Geert Dehaes van Brusseleir! zijn de 5 nieuwe Brusselambassadeurs. Dat heeft Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) op deze Vlaamse feestdag bekend gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Bernard doet stripfiguur Patje Piccard na 35 jaar herleven: “Hij zag het licht in Muziektempel De Kreun in Bissegem”

Bernard Pauwels vond in zijn archief toevallig 40 oude cartoons rond zijn stripfiguur ’Patje Piccard’ terug. De strip schreef hij 35 jaar geleden al voor de toenmalige Kreunkrant. Bernard bundelde een selectie van die cartoons in een nieuw stripalbum, dat op 15 augustus wordt voorgesteld.
The post Bernard doet stripfiguur Patje Piccard na 35 jaar herleven: “Hij zag het

Lees meer »

“Vandaag ga je dood, zei hij, en hij pakte een groot vleesmes uit zijn keukenla”: eerder slachtoffer getuigt over moordverdachte Charles J.

Moordverdachte Charles J. (51), die zijn ex-huisbaas Eric V. (74) wurgde in Moorslede en de garage van een ex in brand stak, staat bij het gerecht gekend als een uiterst gewelddadig persoon. In 2020 sleurde hij zijn buurvrouw binnen in zijn huis en wou hij haar vermoorden met een mes. “Ik vraag me nog steeds af hoe ik daar kunnen

Lees meer »