China beschuldigt NAVO van “uitlokken confrontatie” na kritiek op banden met Rusland

China heeft er donderdag bij de NAVO op aangedrongen om te stoppen met het “uitlokken van confrontatie” tussen de blokken, na felle kritiek van de alliantie op de steun die Peking biedt aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse toeriste zwemt topless in Italiaanse fontein

Een Britse vrouw heeft voor heel wat ophef gezorgd op sociale media. De toeriste was op reis in Italië en besloot een verfrissende duik te nemen in het water van een fontein in Firenze. Ze deed dat met niets anders dan een onderbroekje aan. “Respect voor ons cultureel erfgoed is ver te zoeken”, klinkt het onder andere.

Lees meer »

Gezinsbond viert 100ste verjaardag met luxe smoefeltocht en zoektocht: “Een druk maar leuk feestjaar”

Dit jaar mag de Kanegemse afdeling van de Gezinsbond honderd kaarsjes uitblazen. Om dat feestjaar te vieren, pakt de afdeling op zondag 18 augustus uit met een luxe-editie van hun smoefeltocht, aangevuld met een zomerse gezinszoektocht en tal van andere activiteiten. Voorzitter Luc Vandenbroecke, die zich intussen 25 jaar voorzitter mag noemen, blikt alvast vooruit.
The post Gezinsbond viert

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. Evenepoel op koers voor goud! Hij is ruim snelste aan eerste tussenpunt, ook Van Aert sterk onderweg

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »

Verblijf van Rose bij omstreden Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ ging niet over rozen: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. Rose vertelt ons waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast wilde vertrekken

Lees meer »

Exit ‘Nadalcaraz’ na discutabele beslissing op cruciaal moment, Nadal wil niet veel kwijt over toekomst: “Nadenken over volgende fase”

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »

“Dit is niet eerlijk!”: Italiaanse boksster geeft na 46 seconden al in tranen op na rake klappen van “biologische man”

Het blijft rommelen in de bokswereld op de Olympische Spelen. Met Lin Yu-Ting en Imane Khelif doen er twee bokssters mee in de vrouwenreeks, terwijl ze door de World Boxing Championships niet werden toegelaten. De reden? Ze zijn biologisch gekwalificeerd als mannelijk. En dat heeft de Italiaanse Angela Carini na enkele rake klappen mogen ondervinden…

Lees meer »

Man doodgestoken door zoon in Beerse

In Beerse is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige man met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Houtseweg. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer incasseerde verschillende messteken. Zijn 19-jarige zoon is als verdachte opgepakt.

Lees meer »