CD&V Staden trekt met een pak nieuwe namen richting de gemeenteraadsverkiezingen

CD&V Staden stelde zijn kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Op de lijst prijken dertien nieuwe namen. Oud-schepen Ludwig Willaert trekt de lijst.

“De volgorde waarin onze kandidaten op de lijst zullen prijken, staat nog niet vast”, weet Ludwig Willaert. “Ik ga als lijsttrekker volop voor het burgemeesterschap.”

De kandidaten

De huidige raadsleden Ludwig Willaert, Marc Van Ysacker, Miet Vandenbulcke, Sarah Vanwalleghem, Bonny Vergauwe en Rik Gevaert zijn opnieuw kandidaat, net als lokaal CD&V-voorzitter Femke Verleye en voormalig voorzitter Koen Pattijn. De rest van de lijst bestaat uit politieke debutanten. Opmerkelijk: twee moeders en hun dochters prijken samen op de CD&V-lijst. Gemeenteraadslid Miet Vandenbulcke en dochter Sin Masschelein en Ilse Rollez, uitbaatster van de Sparsupermarkt in Oostnieuwkerke en dochter Lina Tommelin, zaakvoerster van schoonheidsinstituut Esthetiek Lina. Een andere opmerkelijke naam is Martijn Snaet, verzorger bij wielerploeg Visma-Lease a Bike en zoon van Mario Snaet, die in Staden 24 jaar schepen was voor CD&V. Steffi Trio vervangt dan weer haar moeder Leona Coppenolle, die in 2018 kandidaat was. Carine Lenoir is verpleegkundige in wzc De Oever, Tamara Bouckaert is vrijwilliger bij SK Oostnieuwkerke. Lieselot Cogghe is in bijberoep zaakvoerder van evenementenbureau Touché Events. Pieter Deraeve is voorzitter van Badminton Staden, is oud Chiroleider en is ook actief binnen Jochimee, de vzw die de gebouwen van de Stadense Chiro’s beheert. Simon Maes is oud KLJ-leider en is KLJ-afgevaardigde voor het gewest Roeselare. Dimitri Geerolf is oud-voorzitter van SK Oostnieuwkerke. Kenneth Deseyne is buschauffeur en is in bijberoep zaalverantwoordelijke in De Vossenberg in Hooglede en fitnessinstructeur. Béné Pype werkt bij brandweerzone Fluvia als verantwoordelijke voor de kledij en de ademhalingstoestellen van de spuitgasten. Daarnaast is hij triatleet, vrijwillig brandweerman in Westrozebeke en bestuurslid bij vzw Westrozebeke Koerst.

The post CD&V Staden trekt met een pak nieuwe namen richting de gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leon en Francine uit Deerlijk vieren diamanten huwelijk

Het diamanten echtpaar Leon Vandenbulcke (81) en Francine Goemaere (80), wonende in de Stationsstraat, werd in het gemeentehuis ontvangen. Het koppel leerde elkaar kennen in de toenmalige feestzaal Wit Paard in de Hoogstraat in Deerlijk. De jubilarissen hebben twee kinderen, drie kleinkinderen en één achterkleinkind. Leon werkte dertig jaar bij Bekaert in Zwevegem en Francine
The post Leon en

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Hart van 15-jarige Italiaanse internetheilige houdt halt in ons land: “Zijn hart klopte voor het volk”

Een reliekhouder met daarin het hart of liever hartzakje van de zalig verklaarde Carlo Acutis. Daar was het zaterdag om te doen in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het relikwie van de 15-jarige Italiaanse ‘internetheilige’, in 2019 opgegraven 13 jaar na zijn dood, is op tournee doorheen Duitsland en Nederland en maakte nu een eenmalige stop in België.

Lees meer »

Dstny zet sponsoring Lotto-wielerploeg stop: “We zaten in een constructie waar de Loterij geen macht wou delen”

Het Belgische telecombedrijf Dstny wil zich niet meer verbinden aan de Lotto-wielerploeg en stopt als sponsor. HLN schreef eerder al over een mogelijke sponsortransformatie bij de Belgische ploeg, en dat wordt nu bevestigd door De Tijd. De samenwerking met de Nationale Loterij werd voor Dstny onmogelijk. “Bij elke beslissing wilden zij het laatste woord hebben”, aldus Daan De Wever (CEO

Lees meer »

Pop-upbar Hinnik serveert lekkere ijsjes van paardenmelk in Lo: “Wij vormen een heel hechte paardenfamilie”

Wie eens een ijsje op basis van paardenmelk wil proeven, kan nog tot eind september elke dag terecht in pop-upbar Hinnik aan de Hazewind in Lo. De zomerbar ligt middenin de natuur. De ideale stop tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Pop-upbar Hinnik serveert lekkere ijsjes van paardenmelk in Lo: “Wij vormen een heel hechte paardenfamilie” appeared first

Lees meer »

15 doden bij 2 Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis

Bij 2 Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis zijn zeker 15 Palestijnen omgekomen. Dat bericht het Qatarese nieuwsmedium Al-Jazeera op basis van dokters ter plaatse. Bij een van de aanvallen, op een vluchtelingenkamp in de reio al-Mawasi, vielen 5 doden, onder wie een 4 maanden oude baby.

Lees meer »

Amerikaanse senator Bob Menendez stapt op na zijn veroordeling wegens corruptie

In de Verenigde Staten heeft de Democratische Senator Bob Menendez ontslag genomen nadat hij vorige week schuldig is verklaard aan 16 aanklachten wegens corruptie en omkoping. Zijn ontslagbrief is voorgelezen in de Senaat. Volgens de rechtbank heeft Menendez verschillende cadeaus gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar, waaronder goudstaven en een luxewagen. Hij riskeert tientallen jaren cel.

Lees meer »