Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen”

Zoals onze redactie had verwacht verlaat burgemeester Ward Vergote (Visie) de politiek niet en wordt hij voor de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de partij Visie. “Niettegenstaande zijn misstap, verdient iedereen een tweede kans en dat willen we als bestuur ook aan Ward gunnen”, zegt voorzitter Thomas Paret. “Hij wordt lijstduwer, het is aan de kiezer om te oordelen.”

Vanaf augustus is Ward Vergote na een veroordeling door de correctionele rechtbank Kortrijk vijf maanden geschorst als burgemeester. Visie komt in een perscommuniqué nog eens terug naar de gebeurtenissen van vorige week en haalt ook zwaar uit naar de oppositie. “In december vorig jaar werd de burgemeester gestraft voor een fout die hij maakte en ook heeft erkend”, zegt de partijvoorzitter.

Breuk met Open VLD

“De minister in lopende zaken Rutten maakte van de gelegenheid gebruik om met Ward af te rekenen en hem te schorsen. Ward had indertijd wat commentaar op de vorming van de Vivaldi-regering en betaalt hiervoor nu het gelag (Vergote brak met Open VLD, red).”

“Ook het tuchtverslag, opgesteld door de gouverneur was ver van objectief. In de politiek rekent men graag met elkaar af, zoveel is duidelijk. Wij geloven in gerechtelijke objectiviteit, maar niet in partijpolitieke objectiviteit. Misschien nog even benadrukken dat de grond in de Millesteenstraat, door Ward aangekocht en enige tijd later terug verkocht, nog altijd landbouwgrond is. De kans is groot dat er daar nooit ambachtelijke zone komt, ook al was er hiervan reeds sprake in het gemeentelijk ruimtelijke structuurplan 2007, opgemaakt door het bestuur van voor het tijdperk Visie.”

Waarnemend burgemeester

Dat schepen Nessim Ben Driss vanaf augustus waarnemend burgemeester wordt, is niet naar de zin van coalitiepartner STERK dat graag had gezien dat eerste schepen Sherly Beernaert waarnemend burgemeester zou worden. “Het lijkt ons vanzelfsprekend dat Visie, dat tot op heden met 7 van de 21 zetels, nog steeds de grootste partij is, het burgemeesterschap in eigen rangen houdt”, zegt Paret.

“Dat lijkt ons niet meer dan democratisch. De wetgeving stelt duidelijk dat de burgemeester de waarnemend-burgemeester aanduidt. Enkel in het geval dit niet gebeurd zou zijn voor de ingang van de schorsing, wordt de eerste schepen automatisch als waarnemend-burgemeester aangesteld.”

“Burgemeester Ward Vergote heeft echter reeds een tijd geleden beslist om Nessim Ben Driss aan te duiden als waarnemend burgemeester, in het geval hij zou geschorst worden. Het voltallig bestuur van Visie staat achter deze keuze en dient dat dan ook gerespecteerd te worden.”

“We betreuren dat de oppositie blijft ‘bashen’ op burgemeester Ward Vergote. Het is duidelijk dat zij blijven op de man spelen en niet op de bal. Blijkbaar valt er weinig tot geen kritiek te geven op het gevoerde beleid, waardoor er niets anders op zit dan enkel op de man te spelen.”

“Het mag inderdaad gezegd worden dat de realisaties, die Visie de afgelopen twaalf jaren heeft uitgevoerd, getuigen van moed, durf, verstandige beslissingsvaardigheid en ondernemerschap. Du jamais vu in de laatste 30 jaar. In 12 jaar tijd is Moorslede geëvolueerd van een oubollige naar een hedendaagse, dynamische en bruisende gemeente.”

Voorstelling

Visie stelt komende dinsdag haar lijst voor aan het grote publiek. “De nieuwe en fel verjongde lijst van Visie staat klaar om de toekomst enthousiast tegemoet te gaan en verder te bouwen aan de gemeente waar we zoveel van houden. Wij hebben talentvolle mensen aan boord, met een hart voor de gemeente, het verenigingsleven en de fijne woon-werkomgeving. Ieder heeft zijn/haar expertise, vakkennis en wil deze ten volle inzetten voor iedere bewoner van Moorslede.”

The post Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »

“Bezoek van deskundige alleen al kostte 125.000 euro”: bekende radiostem raakte dakloos door verzekeringsgeschil

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt radiostem Els De Craecker (48), bekend van JOE en Nostalgie. Na graafwerken op een aanpalend terrein verzakte haar huis, waarop heel wat miserie begon. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden en uiteindelijk eindigde ze in een camper.

Lees meer »

“Ik rook en zag dingen waar je niet te veel over mag nadenken”: triatlete Vermeylen over veelbesproken waterkwaliteit Seine

Ze doken dan toch de Seine in. Vanochtend gingen de triatlons bij de mannen, één dag later dan gepland, en de vrouwen van start met het zwemmen in de voldoende proper bevonden rivier. Triatlete Jolien Vermeylen ondervond aan den lijve dat de waterkwaliteit toch bedenkelijk was. “Dat de veiligheid van de atleten zou primeren, is ‘bullshit’.”

Lees meer »

Talent rendeert alleen met mentaliteit

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Talent rendeert alleen met mentaliteit appeared first on

Lees meer »

Paul schetst beeld van zijn vermoorde beste vriend Eric: “We wisten op de duur alles van elkaar, ik noem hem mijn soulmate”

Paul Buyssens (80) uit Ledegem verloor afgelopen weekend zijn beste vriend Eric Vanacker, toen die met geweld om het leven gebracht werd door de 51-jarige Charles J. Paul vond maandag zijn levenloze lichaam. “Eric was geen sociaal persoon maar iedereen kende hem”, zegt Paul. “Zijn bijnaam was De Witten, naar zijn witte krullenbos van toen hij nog koerste.”
The

Lees meer »

Enquête over vrije tijd maakt duidelijk dat aanbod beter kan

Zo’n 414 inwoners uit Wingene en Ruiselede namen in het voorjaar deel aan een bevraging van onderzoeksbureau ‘Public Minds’, met als thema ‘vrije tijd’. Uit de eerste resultaten blijkt, dat de meeste inwoners van Wingene best tevreden zijn met het vrijetijdsaanbod. In Ruiselede is dat beduidend minder. Zowat één derde vindt het aanbod daar onvoldoende, toch een zorgwekkende vaststelling. Beide

Lees meer »

Kristel Verbeke verklapt geheimen van huwelijk met Gene Thomas: “Zelfs als het stormt gaan we zonder ruzie slapen”

“Ik hoop dat ik nooit overkom als een bitch, maar ik voel me wel een zakenvrouw.” Ja, er zijn gelijkenissen te bemerken tussen Kristel Verbeke (48) en haar personage uit het nieuwe theaterstuk ‘Hoog in de lucht’. In ‘Primo’ vertelt ze hoe het begon te kriebelen om weer op een podium te staan en praat ze honderduit over haar K3-verleden

Lees meer »