Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.

Tijdens de voorbeschouwing van de match onder begeleiding van presentatrice Tess Elst stapte na vijf minuten de Brugse klimaatactivist Wouter Mouton met een mondmasker en polsverband op het toneel. Terwijl hij “What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!” scandeerde, probeerde hij zijn hand vast te kleven aan de tafel van de gasten tussen Imke Courtois, voormalig Nederlands voetballer Youri Mulder en Wesley Sonck.

Lang bleef Mouton er echter niet plakken. Mulder probeerde onmiddellijk zijn hand los te trekken en na een 15-tal seconden al van de set gehaald door een beveiligingsagent. Elst ging koelbloedig verder en schakelde over naar een reportage over de Nederlandse voetballer Cody Gakpo. “Ik geloof in Gakpo, net zoals ik geloof in Climate Justice. Ik schaam een beetje dat ik die hand zo”, gaf Mulder enkele ogenblikken later live toe op televisie.

Eerdere acties

Het is niet de eerste keer dat Mouton zich ergens aan vast kleefde voor het klimaat. Hij kleefde zijn hand eerder al vast aan een topwerk van Jan van Eyck in Groeningemuseum in Brugge en zijn hoofd aan de glasplaat voor het iconische schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer in Den Haag. Buiten het kleven voert Mouton al jarenlang actie voor het klimaat. Zijn voornaamste doel is om de mensen te bereiken met de boodschap dat er nu wat moet gebeuren aan de klimaatverandering.

The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

2 Russen gearresteerd in Duitsland, mogelijke link met 7 terreurverdachten in ons land

Het federaal parket heeft bij 14 huiszoekingen over het land 7 personen opgepakt. Volgens onze informatie zouden de verdachten wellicht uit het Tsjetsjeense milieu komen. Ze worden er onder meer van verdacht een terroristische aanslag te hebben voorbereid. In Duitsland zijn 2 Russen opgepakt, mogelijk gelinkt aan het terreuronderzoek in ons land. Ook in Frankrijk en Oostenrijk zouden er acties

Lees meer »

Felrode sluiting op Nasdaq

21:28 De Europese beurzen sloten meer dan 1 procent lager. Beleggers konden de updates van LVMH en Deutsche Bank niet appreciëren. Op Wall Street kreeg Tesla een muilpeer.

Lees meer »

Klimaatbedrijf Blankenberge draait op volle toeren: al ruim 1.200 aandelen verkocht

Het coöperatieve Klimaatbedrijf Blankenberge dat begin dit jaar werd opgericht, investeerde ondertussen al in laadpalen, deelwagens en zonnepanelen. “Leuk weetje: Erfgoed Blankenberge koos als koosnaampjes voor de deelwagens Kadol, Klakke en Dokus uit een lange lijst van lapnamen van Blankenbergse vissers uit het verleden.”
The post Klimaatbedrijf Blankenberge draait op volle toeren: al ruim 1.200 aandelen verkocht appeared first

Lees meer »

“We zijn hier niet op vakantie”: Braziliaanse zwemster per direct verbannen van Spelen nadat ze avond vóór competitie uitgaat

Bommetje in het Braziliaanse kamp. Zwemster Ana Carolina Vieira (22) werd per direct van de Spelen verbannen door het Braziliaans olympisch comité. De reden? Vieira was daags voor haar competitie stiekem weggeglipt uit het olympisch dorp voor een gezellig avondje in Parijs met haar vriend, nota bene ook een zwemmer. Vieira diende vervolgens een klacht in tegen de federatie.

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »