Brandweer moet meisje (14) uit gracht redden in Hamme: “Ze zat vast in de modder”

In Hamme heeft de brandweer een meisje van 14 moeten redden, dat vast zat in de modder in een sloot, vlak bij de Durme. Het meisje was te dicht bij de oever gegaan en uitgegleden. Ze kwam 3 meter lager vast te zitten in de modder, zo’n 30 centimeter diep. Ze verwittigde zelf de brandweer, die haar met behulp van een ladder kon bevrijden. 

Meer krantenkoppen in België

Uitbater van het ‘beste terras van NL’ onder vuur wegens scherpe reacties op negatieve recensies

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

Lunchbar Mellon opent de deuren in Roeselare: “Hebben iets meer dan 200 eetplaatsen”

Maandag 29 juli opende Lunchbar Mellon de deuren in de Ooststraat in Roeselare. Voor zaakvoerster Wendy Vandendriessche is het na Waregem al de tweede vestiging van haar lunchrestaurant. “Wie onze zaak in Waregem kent, zal de stijl hier zeker en vast herkennen.”
The post Lunchbar Mellon opent de deuren in Roeselare: “Hebben iets meer dan 200 eetplaatsen” appeared first

Lees meer »

Nu ook protest aan Downing Street na steekpartij en rellen in Southport

In de nasleep van de rellen in Southport in het Verenigd Koninkrijk gisterenavond, is nu ook protest uitgebroken in de buurt van Downing Street in Londen, waar de Britse premier Keir Starmer zetelt. Honderden demonstranten gooiden er onder andere met vuurpijlen en flesjes. De protesten komen er in nasleep van de dodelijke mesaanval op een kinderdanskamp, waarbij 3 kleine meisjes

Lees meer »

Kust lokte 2,8 miljoen dagjestoeristen in juli

Aan de kust werden er in juli minder overnachtingen genoteerd, maar was er – wellicht door het kwakkelweer – een opvallende stijging van het aantal dagtoeristen. Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme, is wel hoopvol voor augustus.
The post Kust lokte 2,8 miljoen dagjestoeristen in juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »

Kartellijst Trots op Oostende neemt ferme bocht in dossier Thermae Palace Hotel: “Geen appartementsgebouw op de parking”

De kartellijst Trots op Oostende heeft zich uitgesproken tegen appartementsbouw op de parking van het Thermae Palace Hotel. “Het gat van 30 miljoen moet dichtgereden worden door Vlaanderen”, zeggen Open VLD, Groen en CD&V. “Dat kan perfect binnen de bestaande overeenkomst”, zegt ook coalitiepartner Björn Anseeuw (N-VA). Actiegroep Dement is niet overtuigd: “Een verkiezingsstunt”, klinkt het.
The post Kartellijst

Lees meer »

Brabantwijk in Schaarbeek “heeft dagelijks onderhoud nodig”, maar Net Brussel komt er al weken niet meer door onveiligheid

De Brabantwijk in Schaarbeek, achter het Noordstation, ligt er vuil bij. De schoonmaakploegen van Net Brussel komen er sinds juni niet meer, omdat ze zich er niet veilig voelen. Vandaag houdt een privéfirma, ingehuurd door de gemeente Schaarbeek, de wijk schoon, al gebeurt dat maar 2 keer per week. De gemeente hoopt dat er snel een oplossing komt. "Om 7

Lees meer »