Brandweer beveiligt Amerikaanse eik, die op Alsembergsesteenweg in Huizingen dreigde te vallen

De Alsembergsesteenweg in Huizingen, bij Beersel, was deze namiddag afgesloten voor het verkeer omdat er een boom dreigde om te vallen. De boom was gespleten door het noodweer van afgelopen dinsdag en een deel van de kruin dreigde op de drukke steenweg te vallen. De brandweer heeft dat kunnen voorkomen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

De Veluwe ontdekken met Neos

Neos Ardooie-Koolskamp had het aangekondigd: “De Veluwe is een van de mooiste plekjes van Nederland.” Daarom trokken ze met een grote groep leden naar dit wandel- en fietsparadijs, waar de natuur nog steeds alle ruimte heeft. De meegereisde Neos-leden konden er drie dagen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Sommigen
The post De Veluwe

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die op 2 september veranderen

Vanaf 2 september 2024 ondergaat het busnetwerk in West-Vlaanderen een reeks aanpassingen en uitbreidingen. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe buslijnen en de belangrijkste wijzigingen in de verschillende regio’s.
The post Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die op 2 september veranderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »