Brandweer beveiligt Amerikaanse eik, die op Alsembergsesteenweg in Huizingen dreigde te vallen

De Alsembergsesteenweg in Huizingen, bij Beersel, was deze namiddag afgesloten voor het verkeer omdat er een boom dreigde om te vallen. De boom was gespleten door het noodweer van afgelopen dinsdag en een deel van de kruin dreigde op de drukke steenweg te vallen. De brandweer heeft dat kunnen voorkomen. 

Meer krantenkoppen in België

“Soms raakten ze me aan op plekken waar alleen mijn vriend dat mag”: ex-missen getuigen over hun ervaringen met #MeToo

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »

Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec blijft in haven Zeebrugge

De maritieme metaalconstructeur Gardec in Zeebrugge is van plan om zijn activiteiten in de Kustlaan naar de Kiwiweg te verhuizen. Het bedrijf moet naast de Visartsluis weg voor de aanleg van de nieuwe sluis. De ateliers aan de visserijcluster blijven wel bestaan en worden zelfs vernieuwd.
The post Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec

Lees meer »

Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag

Het gemeentelijk groen- en bebloemingscomité in Moorslede bestaat vijftig jaar. Die verjaardag laat het bestuur niet zomaar passeren. Inmiddels kregen de lagere schoolkinderen pompoenzaden mee naar huis. Op zondag 11 augustus is er een Open Tuindag.
The post Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

5.000 fans voor Lotti Goes Classics in Koksijde

In Koksijde kwamen op vrijdagavond 26 juli 2024 5.000 fans genieten van Helmut Lotti, die er op de ‘Zomer Arena’ voor de OLV kerk na 29 jaar opnieuw zijn ‘Helmut Lotti Goes Classics’ repertoire bracht.
The post 5.000 fans voor Lotti Goes Classics in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een discutabele beslissing op een cruciaal moment: ‘Nadalcaraz’ furieus op umpire, Spaans duo eruit tegen de Amerikanen

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »

Venezolaanse ppositieleiders moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Antoine en Marijke winnen Ardoois kampioenschap cornhole

Nadat de leden van Dream Team, de cornholeclub die gevestigd is bij Johan Laridon in de Groene Dreve, recent hun clubkampioenen vierden, was er nu het eerste kampioenschap van Ardooie voor niet-aangeslotenen. Met 19 punten werd Antoine De Vlaeminck uit Koolskamp de eerste lokale kampioen. Bij de dames gooide Marijke Vandermeulen 15 keer raak en
The post Antoine en

Lees meer »

Eerste slachtoffertje van mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgt gezicht: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

Eén van de slachtoffertjes van de mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport heeft een gezicht gekregen. Het gaat volgens Britse media om Alice Aguiar (9). Ze overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van het meisje zijn haar ouders “ontroostbaar”. In totaal zijn drie kinderen gestorven als gevolg van de steekpartij.

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Boomkweker Jan Sterken viert halve eeuw én zijn afscheid: “Mijn rug is kapotgewerkt”

Een minituin van Eden, een groene oase op nog geen kilometer van het Noordzeestrand: het is aangenaam vertoeven in de kwekerij van Jan Sterken (74). Zijn paradijsje aan de Scharebrugstraat in Blankenberge bestaat vijftig jaar, maar het is meteen ook het laatste. “Er is geen opvolging en mijn rug is versleten”, zegt de gepassioneerde boomkweker.
The post Boomkweker Jan

Lees meer »