Brand woedt in torenspits van kathedraal in Rouen, beelden tonen vlammen en grote rookpluim

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaan zijn bij renovatiewerken.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertiger die partner met mes in hand steekt en haar daarna probeert te wurgen mag gevangenis verlaten

Ivan V. (49) uit Oostende mag de gevangenis verlaten nadat hij zijn vriendin met een mes gestoken heeft én haar ook nog eens tot twee keer toe probeerde te wurgen. De veertiger kreeg maandagochtend van de Brugse strafrechter immers een celstraf met probatie-uitstel. De zoon van de vrouw kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren.
The post Veertiger die

Lees meer »

“Enige kippenvel dat ik kreeg was van de ervaring zelf”: Belgian Cats genoten met volle teugen van openingsceremonie, ondanks de regen

Geen paniek, beste fans van de Belgian Cats: ze zijn nog allemaal gezond en wel na twee uurtjes op de boot tijdens de openingsceremonie. “Ik heb toch nergens een snotvalling gehoord,” grapt kapitein Emma Meesseman, die zegt helemaal klaar te zijn voor de eerste poulematch maandag tegen Duitsland, zelfs zonder Julie Allemand. “We weten voor wie we spelen: voor Julie,

Lees meer »

Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen”

De afgelopen Meifeesten hadden al een feestelijk tintje, maar het was nog wachten tot nu vooraleer het Feestcomité Kappaert uit Zwevegem zijn 50-jarig bestaan vierde. Dit gebeurde met een ontvangst door het gemeentebestuur en een feestelijke avond in OC Kappaert.
The post Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. De eerste renner is gestart! Drogen de wegen nog wat op voor Van Aert (17u06) en Evenepoel (17u21)?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »

Beer die Franse toerist nabij Gardameer aanviel afgeschoten

De berin die twee weken geleden een Franse toerist tijdens zijn ochtendwandeling heeft aangevallen, is afgeschoten. Dat meldt het provinciebestuur van Trente. De berin zou aan minstens zeven incidenten gelinkt zijn. Ontmoetingen tussen mens en beer komen steeds vaker voor in de regio.

Lees meer »

“Die Antwerpse drugsoorlog hier bij ons in Hove? Dat kan toch niet”: buurtbewoners reageren geschokt op aanslag bij woning

“We dachten altijd dat die drugsoorlog ver van ons bed was… Maar plots gebeurt het hier.” Buurtbewoners in de Jan Frans Gellyncklaan in Hove zijn enorm geschrokken van de aanslag tegen een woning tijdens de nacht van dinsdag op woensdag. Ze zoeken steun bij elkaar en kunnen maar niet begrijpen dat iemand die in hun rustige buurt woont banden zou

Lees meer »