Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken.

 

Meer krantenkoppen in België

“De wereld volgens Trump: deze keer nog stemmen, daarna nooit meer”

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft – zoals veel politici – de neiging om zijn publiek naar de mond te praten. Op een bitcoinconferentie in Nashville beloofde hij precies de president te zijn die de gelovigen in cryptomunten nodig hebben. Dat de sector zijn campagne sponsort, heeft duidelijk geholpen om een bocht te nemen, want vroeger vond hij cryptomunten bedrog.

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Stembureaus voor presidentsverkiezingen Venezuela gesloten

De stembureaus voor de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zondagavond om 18.00 uur plaatselijke tijd (middernacht Belgische tijd) gesloten. Dat meldt de nationale kiesraad. Mensen die nog in de rij staan zullen wel nog hun stem kunnen uitbrengen in de cruciale verkiezing, klinkt het.

Lees meer »

LIVE. Trump zet debat met Harris op losse schroeven – Freedom van Beyoncé krijgt boost door campagne Harris

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Duitsers tonen duidelijke interesse in miljoenen panden in Knokke-Heist: 1 op de 6 kopers van Duitsland

1 op de 6 kopers van exclusieve miljoenenpanden aan de Belgische Oostkust is afkomstig uit Duitsland. Specifiek gaat het om vastgoed in Knokke-Heist en Cadzand. Dat blijkt uit een analyse van de gespecialiseerde vastgoedkantoren Cambier-De Nil in Knokke-Heist en Verhage-Lemahieu uit Cadzand. “Sinds 2019 is het aandeel Duitse klanten opvallend toegenomen. Vaak gaat het om vermogende Duitsers uit de regio

Lees meer »

“Beste vermogens die ik al in een tijdrit reed”: geen medaille voor ontgoochelde Kopecky, die onderuit ging op spekglad parcours

Lotte Kopecky (28) is zesde geworden in de olympische tijdrit. Onze landgenote ging onderuit op het spekgladde parcours in Parijs, maar ook zonder die valpartij was een medaille te hoog gegrepen. Het goud was voor de Australische Grace Brown. Anna Henderson (Groot-Brittannië) en Chloé Dygert (Verenigde Staten) mogen mee op het podium met de winnares van Luik-Bastenaken-Luik.

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen zamelt na minder dan maand al genoeg geld in om vijfde leeuw uit Oekraïne te evacueren

Op minder dan een maand tijd heeft het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen genoeg geld ingezameld om de evacuatie van leeuw Rori uit Oekraïne te financieren. Het geld komt van leden die het centrum steunen. Rori zelf verblijft op dit moment in een tijdelijk opvangcentrum in Kiev. Een eerdere poging om hem naar ons land te brengen mislukte. Het Natuurhulpcentrum onderneemt over

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »