Brand in toren van kathedraal Rouen “onder controle”

In de torenspits van de gotische kathedraal van Rouen in Normandië was vanmiddag brand uitgebroken. Op beelden was te zien hoe een rookpluim uit de historische spits ontsnapte. De brand zou inmiddels wel “onder controle” zijn, maar is “nog niet geblust”, zo meldt brandweerchef Stéphane Gouezec aan Franse media. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar in de toren zijn renovatiewerken aan de gang. 

Meer krantenkoppen in België

Randstad-oprichter en miljardair Frits Goldschmeding overleden

De Nederlandse miljardair en oprichter van uitzendconcern Randstad Frits Goldschmeding is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Randstad maandag gemeld. Goldschmeding behoorde al jaren tot de rijkste Nederlanders. In de Quote 500 stond hij vorig jaar op de derde plek met een vermogen van 5,8 miljard euro.

Lees meer »

Man uit Gent die zich uitgaf als ‘Eveline’ vervolgd voor belaging, verspreiding seksueel getinte opnames en bezit beelden kindermisbruik

De 31-jarige G.R. die zich voordeed als ‘Eveline’ en zo naaktfoto’s van BV’s kon krijgen, zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man deed de voorbije jaren op sociale media alsof hij een jonge vrouw was, en zocht contact met allerlei mannen om hen naaktfoto’s te laten sturen. Ook een medeverdachte

Lees meer »

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »