Brand in toren van historische kathedraal in Rouen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij vandaag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Broer Sam trots op prestatie van paardrijdster Tine Magnus uit Herne op Olympische Spelen: “Supporters scandeerden voortdurend haar naam”

Amazone Tine Magnus werd door haar broer en door heel wat familie en vrienden aangemoedigd tijdens de eventing-competitie op de Olympische Spelen. De paardrijdster uit Merchtem, die tegenwoordig in Herne woont, werd in het landenklassement samen met landgenoten Karin Donckers en Lara de Liedekerke 4e. In het individuele klassement werd ze 28e.

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »

Extreme hitte eist jaarlijks ruim 175.000 levens in Europa

Jaarlijks sterven in Europa, een van de snelst opwarmende regio’s van de wereld, ruim 175.000 mensen aan de gevolgen van extreme hitte. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). "Hittestress is de belangrijkste oorzaak van klimaatgerelateerde sterfte in Europa", schrijft de directeur van WHO Europa.

Lees meer »