Belg en Nederlanders gearresteerd bij ruimtebasis Bajkonoer

Een Belg en twee Nederlanders hebben korte tijd vastgezeten in Kazachstan. Ze werden dinsdag opgepakt bij de raketlanceerbasis Bajkonoer, in het zuidwesten van het land, melden Kazachse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse politie kan op hol geslagen koetspaard kalmeren

De lokale politie van Brugge kreeg op de binnenkoer van haar commissariaat in de Karthuizerinnenstraat hoog bezoek: een paard van een van de koetsiers was op hol geslagen na een wespensteek.
The post Brugse politie kan op hol geslagen koetspaard kalmeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brecht en Jamaica leggen afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af: “Alle krachten zijn eruit geperst”

Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) hebben hun doel bereikt. Ze legden de afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af. Daarmee zamelden ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. “Echt alle laatste krachten zijn eruit geperst”, klinkt het.
The post Brecht en Jamaica leggen afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af:

Lees meer »

Bekende radiostem van ene op andere dag dakloos na verzekeringsgeschil: “Ik woon nu noodgedwongen in een camper”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt Els De Craecker (48). Misschien had de radiostem, bekend van JOE en Nostalgie, dan wél een gezin gesticht? Na graafwerken op het aanpalende terrein verzakte haar huis. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden. Sinds twee jaar noemt

Lees meer »

Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele

Een heemkundige kring is voor een stuk de bewaker van onze geschiedenis. Verschillende Moorselenaren zijn al jaren actief onder de paraplu van de Wevelgemse kring Wibilinga. Nu zetten ze de stap naar een eigen vereniging.
The post Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick selecteert 200 foto’s voor nieuw historisch boek: “Uniek tijdsdocument”

Kortrijkzaan Patrick Holderbeke lanceert zijn tweede fotoboek ‘40 jaar persfotografie in de regio Kortrijk’: een uniek tijdsdocument van 40 jaar politieke, culturele, economische historiek en fait divers van Kortrijk en omstreken in 200 persfoto’s. De opbrengst gaat naar studentenfonds LISA.
The post Patrick selecteert 200 foto’s voor nieuw historisch boek: “Uniek tijdsdocument” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Soms raakten ze me aan op plekken waar alleen mijn vriend dat mag”: ex-missen getuigen over hun ervaringen met #MeToo

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »

Schip redt 196 mensen voor kust van Libië, maar krijgt aanleghaven toegewezen op 1.500 kilometer: “Zullen dagen onderweg zijn”

De Ocean Viking, het reddingsschip van de ngo SOS Méditerranée, heeft dinsdagochtend 196 mensen gered tijdens twee reddingsoperaties voor de kust van Libië. Onder hen bevinden zich negen niet-begeleide minderjarigen en één vrouw, aldus de ngo. “De meeste geredde personen zijn afkomstig uit Bangladesh, Pakistan, Egypte en Soedan”, klinkt het nog.

Lees meer »

Garage brandt uit in Spiere-Helkijn na brandstichting

In Spierre-Helkijn is deze ochtend een garage uitgebrand. Het gaat volgens het parket om brandstichting. Er vielen geen slachtoffers. Het parket heeft ondertussen een deskundige aangesteld en de omstandigheden worden verder onderzocht.
The post Garage brandt uit in Spiere-Helkijn na brandstichting appeared first on KW.be.

Lees meer »