Belg (42) maakt dodelijke val van 50 meter in Dolomieten tijdens beklimming met vriendin (28)

In de buurt van het Italiaanse skiresort Cortina d’Ampezzo, in de Dolomieten, is dinsdag een Belg van 42 jaar overleden. De man maakte een dodelijke val van 50 meter.

 

Meer krantenkoppen in België

Hart van 15-jarige Italiaanse internetheilige houdt halt in ons land: “Zijn hart klopte voor het volk”

Een reliekhouder met daarin het hart of liever hartzakje van de zalig verklaarde Carlo Acutis. Daar was het zaterdag om te doen in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het relikwie van de 15-jarige Italiaanse ‘internetheilige’, in 2019 opgegraven 13 jaar na zijn dood, is op tournee doorheen Duitsland en Nederland en maakte nu een eenmalige stop in België.

Lees meer »

“Ze zette diefstal in scène en ging met 16 miljoen aan de haal”: nieuw boek onthult hoe Wallis Simpson fortuin in stand hield

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »

“Laat het verhaal van Sofie een inspiratie zijn voor iedereen in Vlaanderen die met een briljant idee rondloopt: ga ervoor”

Komt er een doorbraak in een moordzaak die al 33 jaar onopgelost blijft? Speurders gaan stalen afnemen van 170 mannen en hopen via een nieuwe DNA-techniek de dader te kunnen vatten. “Dat zoiets kan, is te danken aan de briljante geest en inzet van één jonge, Vlaamse vrouw”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Haar verhaal inspireert en toont dat er veel

Lees meer »

Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons”

Op zaterdag 17 augustus organiseren de Avelgemse sportdienst en dienst jeugd en cultuur ‘Road to Nowhere’, een oriëntatietrail met start en aankomst op het Zomerplein, het evenemententerrein naast GC Spikkerelle.
The post Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Er was eens… een amazone, een loopster en een personal trainer: drie West-Vlaamse dames met apart carrièrepadmoeten Lotte Kopecky naar goud leiden

Met Margot Vanpachtenbeke (25), Julie Van de Velde (31) en Justine Ghekiere (28) zijn drie van de vier dames in de olympische wegrit West-Vlaams. Zij moeten kopvrouw Lotte Kopecky naar olympisch goud leiden. En dat terwijl ze alledrie een nogal onorthodox carrièrepad hebben afgelegd.
The post Er was eens… een amazone, een loopster en een personal trainer: drie West-Vlaamse

Lees meer »

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »

Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden

In Antwerpen zijn drie van de zeven terreurverdachten die donderdag waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in ons land, aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket. De vermoedelijke terreurgroep zou gelinkt zijn aan ISKP, een tak van IS (Islamitische Staat), bevestigt het parket.
The post Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden appeared first on KW.be.

Lees meer »