Belg (26) en twee Nederlanders opgepakt in Kazachstan na binnendringen van ruimtevaartcomplex

Een Belg is in Kazachstan gearresteerd op verdenking van spionage. Onze landgenoot zou illegaal zijn binnengedrongen in ruimtevaartcomplex Bajkonoer.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot elf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor elektronische overlast, afzetterij en belaging. Philippe H. belde vaak zonder zinnige reden naar de politie. De vijftiger pleegt door z’n alcoholverslaving feiten aan de lopende band.
The post Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel appeared first

Lees meer »

Dstny zet sponsoring Lotto-wielerploeg stop: “We zaten in een constructie waar de Loterij geen macht wou delen”

Het Belgische telecombedrijf Dstny wil zich niet meer verbinden aan de Lotto-wielerploeg en stopt als sponsor. HLN schreef eerder al over een mogelijke sponsortransformatie bij de Belgische ploeg, en dat wordt nu bevestigd door De Tijd. De samenwerking met de Nationale Loterij werd voor Dstny onmogelijk. “Bij elke beslissing wilden zij het laatste woord hebben”, aldus Daan De Wever (CEO

Lees meer »

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? Volgens waarnemers is ‘The Great Rotation’ ingezet, maar wat betekent dat precies? En hoe speel je er zelf op in?

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? De aandelenkoersen zijn in de ban van ‘The Great Rotation’, ofwel ‘De Grote Ommezwaai’. Maar waarover gaat het nu precies? Waarom gaan techaandelen de laatste dagen achteruit? En hoe kan je er als kleine belegger op inspelen? “Van deze aandelen kan je de komende jaren een mooi rendement verwachten, al

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »

Speler stuikt ineen op veld, wedstrijd gestaakt: “‘Niemand had nog zin om te voetballen”

Opschudding zondag tijdens de bekerwedstrijd tussen VVC Beernem en KFC Damme. Nadat Milan Carels de thuisploeg op voorsprong bracht, stuikte hij even later neer op het veld. Gelukkig waren er mensen met een medische achtergrond aanwezig. Zij dienden de onfortuinlijke speler de eerste zorgen toe, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Intussen stelt Milan het naar behoren.
The

Lees meer »