Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier is het allemaal begonnen”

In aanloop naar de Olympische Spelen heeft basketster Emma Meesseman een grote muurschildering gekregen in haar thuisstad Ieper. Het werk werd donderdag onthuld op de sporthal van de stad. De Nationale Loterij laat vier kunstwerken maken om Belgische atleten een duwtje in de rug te geven voor de Spelen.

Basketster Emma Meesseman, kajakker Artuur Peters, hockeyspeler Nelson Onana en rolstoelsprintster Léa Bayekula zullen in aanloop naar de Spelen een muurschildering krijgen op een plaats die veel voor hen heeft betekend in de gemeente of stad waar ze zijn opgegroeid. Eerste aan de beurt is Emma Meesseman. Zij kreeg een muurschildering op een muur van het sportcomplex van Ieper.

Dromen waar maken

De Nationale Loterij wil met de kunstwerken de atleten extra steunen in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs. “Naast onze budgettaire steun, helpen we Belgische atleten ook om hun dromen waar te maken. Bij de Nationale Loterij gaan we de uitdaging mee aan om het talent van Belgische bodem tot in Parijs te brengen. We bouwen mee aan hun ‘Road to Paris’ zodat ze de best mogelijke kansen krijgen om te schitteren op het wereldtoneel”, zegt gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij Jannie Haek.

De kunstwerken zijn van de hand van artiest Yvon Tordoir, beter bekend als Rise One. Ze zijn te bewonderen in de thuisstad of -gemeente van de atleten in kwestie. Voor Artuur Peters is dat in Pelt, voor Onana in Nijvel, Bayekula heeft haar thuisbasis in Neder-over-Heembeek en de roots van Emma Meesseman liggen in Ieper.

“De muurschilderingen zijn een ode aan onze topatleten, maar ook aan hun roots.” Meesseman startte haar basketbalcarrière ooit in het sporthalcomplex in Ieper en woont nog steeds in de West-Vlaamse stad.

Trots

Meesseman zelf is naar eigen zeggen trots op de muurschildering. “Het is de eerste keer dat ik het in het echt zie en ik vind het mega cool. Het is mooi dat het werk op de sporthal van Ieper staat, waar het voor mij allemaal is begonnen. Het toont dat een kinderdroom vanuit een kleine omgeving werkelijkheid kan worden”, zegt de basketster.

De Belgium Cat merkt dat de Olympische Spelen enorm leven bij het publiek en dat basket steeds populairder wordt. “Veel kinderen komen mij zeggen dat ze graag Belgium Cat willen worden. Ook naar de Spelen toe merk ik hier dat het leeft. Ik word aangesproken, veel mensen hebben tickets gekocht of zullen de Spelen van thuis volgen.”

The post Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier is het allemaal begonnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van een tripje naar het Zwarte Woud tot supporteren op de Spelen: zo proberen de regeringsonderhandelaars één week lang de Wetstraat te vergeten

Wetstraatmodus uit, vakantiemodus aan: één week lang duwen de regeringsonderhandelaars de pauzeknop in. Van ijsberen in een Sloveens bergmeer tot relaxen op Malta en supporteren op de Olympische Spelen: elke politicus probeert op z’n eigen manier de batterijen op te laden. Hoe en waar? Ontdek het hier. Matthias Diependaele (N-VA): “Mijn ambitie is om de financiële tabellen op de camping

Lees meer »

Nederlandse uitbater onder vuur wegens scherpe reacties op negatieve recensies: “Als volumineuze, bourgondische vrouw wilde u ook eens stralen op ons sexy terras”

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

Elodie Ouedraogo en Tia Hellebaut, heldinnen van Peking: “Vijf medailles in atletiek? Dan krijg je vijf flessen champagne”

Terug in de tijd. “Toen we nog jong waren”, grinnikt Tia Hellebaut (46). “En gewóón maar moesten trainen”, vult Elodie Ouedraogo (43) aan. Zestien jaar na hun olympische glorie in Peking, zijn ze er op de Spelen van Parijs opnieuw bij. De ene als trainster, de andere als co-host in Paris by Night: “Hoe ouder ik word, hoe meer ik

Lees meer »

Verschillende doden bij terreuraanslag op populair strand in Somalië

Vrijdagavond hebben moslimextremisten een hotel en het populaire strand Lido Beach in de Somalische hoofdstad Mogadishu aangevallen. Er zijn zeker doden gevallen: volgens een politiebron aan het Franse persagentschap AFP kwamen minstens zeven mensen om het leven, dpa heeft het over minstens twintig doden, onder wie ook de vijf terroristen.

Lees meer »

45 West-Vlaamse locaties pronken met ‘groene sleutel’: Op deze adresjes draag je mee zorg voor het milieu

Tien uitbaters in West-Vlaanderen ontvingen dit jaar voor het eerst de Green Key, het meest bekende ecolabel voor toerisme. Daarmee staat de teller in onze provincie op 45 locaties. Om in aanmerking te komen moet je voldoen aan strenge criteria op vlak van water, energie, afval, groen, voeding en mobiliteit. Deze drie uitbaters zijn trots op hun ‘Groene Sleutel’.

Lees meer »

Alexander Doom en Helena Ponette lopen met Belgian Waffles nipt medaille mis in Mixed Relay en worden vierde in finale

De Belgische estafetteploeg in de mixed relay heeft zaterdag nipt naast een medaille gegrepen in de finale van de 4×400 meter op de Olympische Spelen in Parijs. Het Belgische viertal (Jonathan Sacoor, Helena Ponette, Alexander Doom en Naomi Van Den Broeck) eindigde als vierde, in een nieuwe Belgische recordtijd van 3:09.36.
The post Alexander Doom en Helena Ponette lopen

Lees meer »