Bar à Mar is nieuwste van de 11 beachbars in Oostende: “De mensen die naar hier komen willen echt de zee zien”

Er staan deze zomer 11 beachbars op het strand van Oostende, van de Oosteroever tot aan Mariakerke. Naast de ‘oude bekenden’ zoals Q-Beach House en strandbar Lido is er ook een nieuwkomer met Bar à Mar. De nieuwste aanwinst in Oostende ligt tussen het stadscentrum en Mariakerke en is dan ook een ideale ontmoetingsplaats voor gezinnen met kinderen. Uitbaatster Melanie Annys (38) heeft al veertien jaar ervaring met beachbars.

Oostende heeft in totaal 11 beachbars verspreid over de kustlijn. Op de Oosteroever kan je plaatsnemen bij Phare East, terwijl je aan de andere kant van de stad iets kan drinken bij Marie-K Beach. De beachbar ter hoogte van de 17 Oktoberstraat in Oostende was vroeger de Buddha Mar, maar werd omgevormd tot Bar à Mar. Wie hier neerstrijkt, kan meteen proeven van een vakantiegevoel met de voeten in het zand en een prachtig zicht op het strand en de zee. Zelfs tussen de regenbuien door is het hier genieten. Uitbaatster Melanie Annys plaatste een overkapping en dat bleek alvast geen slechte beslissing te zijn met het slechte weer van de afgelopen dagen.

Melanie heeft dan ook al heel wat ervaring met beachbars. “Ik heb zes jaar gewerkt in Blue Buddha en later in de beachbar van mijn man, Bondi Beach. Nu baat ik hier mijn eigen beachbar uit met Bar à Mar. Ik ben zelf van de kust en ik kan deze pop-up tijdens de zomermaanden combineren met mijn job waarbij ik de wereld rondvlieg met sportpaarden. Ik ben eigenlijk stewardess, maar in plaats van passagiers verzorg ik de paarden aan boord die over heel de wereld vervoerd worden. Ik kom uit de paardenwereld en daardoor heb ik heel wat ervaring met sportpaarden”, licht Melanie toe.

Thema-avonden

In de zomer is ze echter op het strand te vinden. Juli is weliswaar nog niet zo goed gestart. “Ik hoop dat we vanaf het bouwverlof wat beter weer zullen hebben. We zien wel dat mensen van zodra het niet regent naar het strand komen om te genieten. De mensen die naar hier komen, willen echt de zee zien. Als je dan op het strand kan zitten met een lekker drankje dan vinden klanten dat wel bijzonder.”

Melanie zorgt voor een relaxte sfeer en organiseert daarom thema-avonden. “We laten dan een dj komen om voor de muziek te zorgen. De cocktails zijn altijd heel verzorgd en vers gemaakt. We hebben ook een uitgebreide selectie mocktails omdat we merken dat mensen hier steeds vaker naar vragen”, vertelt Melanie.

“De bar biedt een uitgebreide selectie aan dranken van frisdranken, over warme dranken tot het ideale drankje voor de aperitief.”

300 tot 400 personen

Melanie plaatste een overkapping. “Dat is nu al goed uitgekomen. Als het wat gaat spetteren dan kunnen de klanten hieronder komen schuilen en moeten ze niet meteen weggaan. Ook als er te felle zon is, kunnen bezoekers wat de schaduw opzoeken.” Het is een grote bar van 600 vierkante meter waardoor er heel wat verschillende zithoeken en plaatsen zijn om rustig te zitten. Op topdagen kunnen er tussen 300 à 400 mensen plaatsnemen.”

Tussen de zetels en zithoeken zijn er ook planken voorzien zodat ook mensen die slecht te been zijn hier vlot plaats kunnen nemen. “We zien hier zowel jong als oud langskomen. Iedereen is welkom. We richten ons daarnaast ook op gezinnen. Mariakerke is sowieso al populair om te bezoeken met kinderen. We zitten hier op een ideale locatie om families te verwelkomen.”

The post Bar à Mar is nieuwste van de 11 beachbars in Oostende: “De mensen die naar hier komen willen echt de zee zien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Union begint met puntenverlies bij promovendus Dender

Net als kampioen Club Brugge is ook vice-kampioen Union met onverwacht puntenverlies aan de nieuwe competitie begonnen. De winnaars van de Supercup kwamen op bezoek bij promovendus FCV Dender niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De nieuwkomer in de topklasse kwam zelfs het dichtst bij een stunt, maar zag een doelpunt afgekeurd worden in de eerste helft en een pegel

Lees meer »

Cultuursmakers en voormalige Brouwerij Feys slaan handen in elkaar: “Start van een culturele vereniging”

De site van de voormalige brouwerij Feys op de grens Alveringem en Roesbrugge broeit deze zomer van de culturele activiteiten. Ook in augustus kan je er elk weekend terecht voor enkele tentoonstellingen. Performers kunnen het podium kapen voor optredens, lezingen, voorstellingen, stand-up comedy…Creatieveling uit de buurt en daarrond kunnen hun kans wagen.
The post Cultuursmakers en voormalige Brouwerij Feys

Lees meer »

Nederlandse kiezers hebben ook dit jaar weer belangrijke stem bij gemeenteraadsverkiezingen in Voeren

Ruim 60 procent van de niet-Belgische kiezers in Voeren hebben zich geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het merendeel van hen zijn Nederlanders. In heel Vlaanderen kan je je als niet-Belg alleen nog vandaag registeren om op 13 oktober te stemmen. De Nederlanders spelen intussen al enkele decennia een cruciale rol bij de lokale verkiezingen in Voeren. Want sinds de eerste gemeenteraadsverkiezingen

Lees meer »

Vermist meisje (11) teruggevonden na zoekactie in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist is er woensdagavond een grote zoekactie geweest naar een meisje van 11. Ze was voor het laatst gezien op het strand, aan de waterlijn ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Een uur later werd het meisje goed en wel teruggevonden op het strand 5 kilometer verder in Het Zoute.

Lees meer »

Wordt Adeles concert in München afgelast vanavond? “Ze kwam niet opdagen voor repetitie door extreme weersvoorspellingen”

Donkere wolken pakken zich samen boven het optreden van Adele vrijdagavond in München. Ook letterlijk: volgens de weersvoorspellingen zal er een storm over de Duitse stad trekken. En zo komt de aftrap van Adeles concertreeks in het gedrang. Dat de Britse nachtegaal haar generale repetitie heeft afgelast, doet fans vrezen voor een annulatie.

Lees meer »