Actrice Shelley Duvall (75), bekend van de legendarische scène in ‘The Shining’, is overleden

Actrice Shelley Duvall, vooral bekend van haar rol in ‘The Shining’, is op 75-jarige leeftijd overleden. Duvall stierf in haar slaap aan complicaties van diabetes in haar huis in Blanco, Texas. Dat bevestigt haar partner aan ‘The Hollywood Reporter’. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe succes van botox en fillers leidt tot wachttijden in geneeskunde: “Je krijgt soms sneller een afspraak voor botox dan voor huidvlekjes”

Een tandarts die ook je voorhoofd rimpelvrij maakt. Een spoedarts die in een privépraktijk de huid verjongt. Het kan en gebeurt in ons land, waar een groeiend aantal medici overstapt naar esthetische geneeskunde. “Daardoor blijven minder mensen over voor wachtdiensten of aan het bed”, stellen artsverenigingen vast. Onze journaliste sprak met experten en nam ook de proef op de som:

Lees meer »

Nederlandse provincie overweegt wolf te laten neerschieten en vraagt om bossen te vermijden met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Antwerpse wegpiraat verstopt autosleutel in zijn onderbroek

De lokale politie van Antwerpen heeft een man betrapt die allerlei gevaarlijke verkeersmanoeuvres uithaalde. Hij reed onder meer door het rode licht en tegen de rijrichting in en vormde zo een gevaar voor voetgangers en fietsers. Toen de politie hem aansprak, ontkende hij dat hij met de auto had gereden. Tot de agenten de autosleutel in zijn onderbroek vonden.

Lees meer »

Kun je je dromen sturen (en waarom zou je dat doen)?

Dromen doen we allemaal en soms onthouden we ze ook eventjes als we wakker zijn? Waarom we dromen en of ze iets te betekenen hebben, is al langer een raadsel. Maar je kunt ook lucide dromen hebben, dromen waar je iets aan hebt en die je kunt sturen. Of is dat, zoals de meeste dromen, niet helemaal waar?

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Russische huurlingenleger Wagner Group krijgt forse klappen in Mali: “80 huurlingen gedood door Touareg-rebellen”

Bij gevechten in het Malinese Tinzaouaten, een dorpje aan de grens met Algerije, zijn tientallen huurlingen van de Russische Wagner Group gesneuveld. De huurlingen vochten er samen met militairen van het leger van Mali tegen de Touareg-rebellen. De Wagner Group is al sinds 2021 actief in het land, waar de legerleiding toen de macht greep en aanwezige westerse militairen het

Lees meer »

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »

De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend”

Ceciliafeeste in Ichtegem gaat dit jaar door op een nieuwe locatie en wordt ook voor het eerst een tweedaags gebeuren. Het uiteindelijke succes zal uiteraard deels afhankelijk zijn van het weer, maar afgaande op de affiche kan het weekend niet meer stuk.
The post De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zelfs zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »