130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.

SAVE staat voor ‘Samen Alert zijn Voor Elkaar’. Een SAVE-netwerk is een buurtinformatienetwerk dat het algemeen veiligheidsgevoel in een buurt verhoogt door de sociale controle te bevorderen en het belang van preventie te promoten. Naast aandacht voor elkaars veiligheid en eigendom hebben de leden van een SAVE-netwerk ook oog voor elkaar, bijvoorbeeld bij extreem weer of ziekte.

De regie van het SAVE-netwerk ligt in handen van preventiemedewerkers en politie. De leden van het SAVE-netwerk krijgen via mail aandachtsvestigingen van criminaliteit, meldingen van verdachte feiten en handige preventietips. Via een sms’je worden de aangesloten bewoners op de hoogte gebracht dat er een nieuw bericht in hun mailbox wacht.

De voorbije weken kregen heel wat omwonenden van het Sportpark in Kuurne, zoals bijvoorbeeld de ‘Hoevewijk’, een bezoekje van de medewerkers van de politiezone VLAS, met de vraag om zich aan te sluiten bij het SAVE-netwerk Kuurne. Het netwerk kreeg meteen een flinke boost met maar liefst 130 nieuwe leden. In totaal telt het SAVE-netwerk Kuurne momenteel bijna 500 gezinnen die lid zijn. Wie zich ook wenst aan te sluiten, kan zich melden via het [email protected].

“Om het hardnekkig overlastprobleem in het Sportpark aan te pakken, gebeurden ondertussen al de nodige acties door alle betrokken partners: gemeente- en politiediensten, scholen, woonmaatschappij, welzijns- en jongerenwerker…”, zegt burgemeester Francis Benoit (Burg+). “Het betrekken en informeren van onze buurtbewoners via het SAVE-netwerk was de volgende stap die we wilden zetten in deze geïntegreerde aanpak.”

The post 130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maatwerkbedrijf in Gentbrugge geeft herbruikbare Gentse Feesten-beker grondige wasbeurt: “Over 8 dagen allemaal proper en gestapeld”

De Gentse Feesten zijn voorbij en dat betekent dat de nieuwe uniforme herbruikbare beker, die op 9 pleinen gebruikt werd, een extra grondige wasbeurt krijgt. Dat gebeurt om de bekers te kunnen stockeren en later ook door te verhuren. 3 maatwerkbedrijven nemen samen bijna 400.000 exemplaren voor hun rekening. Een groot deel komt bij Groep Intro in Gentbrugge terecht, waar

Lees meer »

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Wij hebben geen zorgeloos leven, maar hé: het is tenminste niet saai”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het anders aangepakt”

Het historisch kuiken is niet meer: de eerste flamingo in twintig jaar overleed enkele dagen na de geboorte in het Ieperse Bellewaerde Park. Intussen is een tweede kuiken geboren, dat wel goed aansterkt en vrijdag voor het eerst uit het nest kroop.
The post Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het

Lees meer »

De spits die de transfer van Romelu Lukaku blokkeert: “Osimhen is geen pakje dat zomaar snel geleverd kan worden”

Trainen doet Victor Osimhen (25) met de handrem op. In oefenwedstrijden stelt zijn trainer, Antonio Conte, hem voorlopig niet meer op. Om de impasse met Romelu Lukaku te doorbreken, heeft Napoli zijn naam nu ook op tafel gelegd bij Chelsea. De Nigeriaan speelt een voorname rol in de toekomst van ‘Big Rom’. Achtergronden bij een transferpuzzel die voorlopig moeilijk te

Lees meer »

Trio krijgt tot twee jaar cel voor afpersing klanten van prostitutiewebsite

Drie mannen uit Kortrijk zijn veroordeeld voor afpersing. Ze publiceerden een valse advertentie op een prostitutiewebsite, maar toen de klant naar de afgesproken plaats kwam, trof hij in de plaats van een meisje van plezier drie mannen aan die het op zijn geld hadden gemunt. Een van de slachtoffers werd geslagen met een fles.
The post Trio krijgt tot

Lees meer »