Zware onweders laten spoor van vernieling achter: twee supercellen en evenveel regen als in halve maand juli

Zware onweders hebben een spoor van vernieling door Vlaanderen getrokken. “We hebben verschillende supercellen en lijnvormige onweders over ons heen gekregen”, zegt weerman David Dehenauw. Goed voor evenveel regen als normaal in een halve maand juli.

 

Meer krantenkoppen in België

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

“Dé place to be voor Belgische fans tijdens de Spelen in Parijs”, maar hoe gaat het er écht aan toe in het Belgium House? Onze reporter zocht het uit

Toen Remco Evenepoel gisteravond ‘Waar is dat feestje?’ schreeuwde, antwoordden enkele honderden mensen luidkeels. Maar wie zijn de mensen in het Belgium House? Hoeveel kost een ticket om er binnen te geraken, en wat krijg je in ruil voor je centen? Onze reporter zocht het ter plekke uit. “6 euro voor een half gevulde plastic beker bier, zonder één olympiër

Lees meer »

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Italiaanse journalist in elkaar geslagen door neofascisten in Turijn: “Ze knepen secondelang mijn keel dicht”

"Ze smeten me tegen de grond en begonnen op me te trappen", getuigt Andrea Joly. De Italiaanse journalist uit Turijn is afgelopen weekend in elkaar geslagen door een groep neofascisten toen hij op een feest botste van de CasaPound, een extreemrechtse beweging die banden heeft met het fascisme van Mussolini. De video’s van het geweld circuleren online. "Hoor je bij

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Luc Bellings zoekt de beste Brusselse wafel aan de kust en deelt twéé perfecte scores uit: “Een omweg naar deze badplaats waard”

Ook in hartje zomer kan een warme Brusselse wafel heerlijk smaken. Daarom prijken ze ook aan de kust op alle mogelijke menukaarten. Maar waar vind je nu de allerlekkerste? Luc Bellings bezocht vijf adressen tussen Knokke en De Panne en deelde zelfs twee keer (!) een 10 op 10 uit: “Waarvan één topper zelfs voor de spotprijs van 3 euro.”

Lees meer »