Zita Wauters laat studies links liggen en kiest voor mediacarrière: “De showbizzwereld is hard, maar dat motiveert me net”

Zita Wauters (19) weet wat doen deze zomer. Ook dit jaar verzorgt ze met haar guitige lach de social media van ‘Vlaanderen feest’ en ‘Zomerhit’ bij VRT 1. “TikToks maken, spelletjes spelen met de artiesten, met de fans op stap… Ik ben heel excited”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

De spits die de transfer van Romelu Lukaku blokkeert: “Osimhen is geen pakje dat zomaar snel geleverd kan worden”

Trainen doet Victor Osimhen (25) met de handrem op. In oefenwedstrijden stelt zijn trainer, Antonio Conte, hem voorlopig niet meer op. Om de impasse met Romelu Lukaku te doorbreken, heeft Napoli zijn naam nu ook op tafel gelegd bij Chelsea. De Nigeriaan speelt een voorname rol in de toekomst van ‘Big Rom’. Achtergronden bij een transferpuzzel die voorlopig moeilijk te

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding dood 12 kinderen op Golanhoogten: Hezbollah-commandant zou aanslag hebben overleefd

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger. Of de leider de aanslag heeft overleefd, is nog niet duidelijk. Een bron dichtbij Hezbollah beweert dat de man niet werd geraakt.

Lees meer »

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel” – waarom Mathieu van der Poel weer Belgiës ‘Angstgegner’ is

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »

“Eén tropische dag, en de boel is ontploft”: maar liefst 134 kinderen liepen dinsdag verloren op strand

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

“Ik had even een degout van het hele mediacircus”: Sean Dhondt verandert van job en wordt weldra papa

Een nieuwe woning, een nieuwe job en een eerste kindje op komst: het leven van Sean Dhondt (40) krijgt een frisse wending na enkele bewogen jaren. Zo werd hij vorig jaar ontslagen bij Qmusic en bleef het sexting-schandaal hem lang achtervolgen. “De zaak-Eveline was een ongelofelijke fout, maar de gevolgen waren wel buiten proportie”, klinkt het in ‘Primo’.

Lees meer »

Klimaatactivisten opgepakt bij actie in Londense luchthaven van Gatwick

Militanten van de Britse milieuorganisatie Just Stop Oil zijn maandag opgepakt nadat ze geprobeerd hadden om de Londense luchthaven van Gatwick te blokkeren. De organisatie, die bekendstaat om haar controversiële methodes, voert actie voor het einde van fossiele energie tegen 2030. Ze publiceerde een video waarop te zien is hoe actievoerders op de grond zitten en zich vasthechten bij de

Lees meer »

Politie komt met anti-drugscampagne naar Festival Dranouter: “Bij controles testen bestuurders vaker positief op drugs dan op alcohol”

In de zuidelijke Westhoek worden dit jaar een pak meer mensen betrapt op drugs achter het stuur. De politie lanceert nu een campagne op Festival Dranouter. “Omdat ons doelpubliek eerder bij de jongere mensen zit, maar natuurlijk gelden de regels voor iedereen.”
The post Politie komt met anti-drugscampagne naar Festival Dranouter: “Bij controles testen bestuurders vaker positief op drugs

Lees meer »