Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur”

Dit weekend vinden de Gapersfeesten plaats. Vorig jaar was men toe aan de reeds vijftigste editie en was er veel volk. Onder meer dankzij het mooie weer. De Beselarestraat, Ieperstraat en Menenstraat zijn traditioneel vanaf 10 uur verkeersvrij gemaakt. “We hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn en de mensen volop kunnen genieten”, blikt voorzitter Eveline Dobbels vooruit.

De Gapersfeesten is de hoogdag van elke Ghilwenoare en voor veel inwoners een onvergetelijke dag. Zaterdag 13 juli om 11.30 uur is er de officiële opening aan het Gapersmonument met de belleman en harmonie Sint-Cecilia. De receptie wordt verzorgd door serviceclub Kiwanis Young Professionals.

JOC De Metropool vat post aan GC De Gaper met heel wat lekkers en ze zorgen voor twee bierpongtafels. Na de braderie verhuist men naar het JOC voor vanaf 22 uur een spetterende afterparty met dj Mellizo, dj Sjepappe en dj Sonlo.

8935 dubbel

In het begin van de Ieperstraat is er weer een fuif van 8935 met dit keer qua ruimte een dubbele capaciteit dan vorig jaar. Verschillende dj’s draaien house en techno. Dit keer worden herbruikbare bekers gebruikt. De deuren gaan open vanaf 14 uur en het openluchtevenement duurt tot 2 uur.

“Er zullen marktkramers, ambachtelijke standen en gezellige terrasjes zijn”, zegt Eveline. “Bij de handelaars is er braderie.” In de Menenstraat is er een rommelmarkt. In de verkeersvrije straten valt er heel wat te beleven voor de kinderen. Zo staat er een zwiermolen met vliegende stoeltjes. In de zeepbellentuin kunnen de kinderen zelf reuze zeepbellen maken. Er staat ook een rodeostier en een reuzeglijbaan. Verspreid in de straten staan er meerdere springkastelen en loopt clown Koen rond als steltloper, goochelaar en circusartiest. De kinderen kunnen zich laten grimeren in hun favoriete dier of superheld. Onder de kerktoren is er weer een gratis speeldorp. Met onder meer de Farm- en Junglecar, een mobiel speelparadijs met als thema ‘Boerderij en Jungle’. Chiro Speratoker zorgt voor toezicht.

Voor de muziek zorgt de band Chapeau Noir en is er animatie met Les Georges de Brune. Chapeau Noir is een streetband/ambianceband. Ze brengen hits van Vlaanderen, langsheen Tirol tot in New Orleans. Onderweg wordt het opletten voor Les Gendarmes.

Autobandrollen

Voor de kinderen is er om 17.30 uur door de Tabaksfee en haar eredames vanuit een hoogtewerker de traditionele Gapersworp, ter hoogte van de feesttent. In de Ieperstraat ter hoogte van restaurant Den Artiest is er van 15 tot 17 uur een optreden van The Backsaet Boppers. Ze spelen klassiekers swing en rockabilly. Er ligt een houten dansvloer. Vanaf 14 uur is er de derde editie van het Belgisch Kampioenschap autobandrollen plaats. Een initiatief van Stefan Nollet van de garage Nova Motor en La Banda. De prijsuitreiking is voorzien om 18.30 uur.

De koninklijke toneelgilde Onder Ons brengt in het gemeentepark om 15, 16 en 17 uur De getuigenissen. Twee dames, de getuigen, vertellen hoe ze het huwelijk van gisterenavond hebben beleefd, een aaneenschakeling van herkenbare anekdotes. Op de planken staan Evelien Mestdagh en Barbara Six. De regie is in handen van Dave Demyttenaere, hij schreef ook de tekst.

Cévan Wines in de Ieperstraat baat terras Place de l’Apéro uit. Het wordt genieten van wijntjes en andere drankjes. De Gaperspicon zal uiteraard niet ontbreken. Voor een hongertje zorgt buurvrouw Lien van ’ t Gilwes Kiekske opnieuw voor aperobordjes en een broodje beenhesp. Vanaf 19.30 uur draait dj Sam Lernou. Lokaal dienstencentrum De Spie in de Beselarestraat gooit de deuren open. Om 16 uur is er een optreden van het Vierde Kwartaal.

Vorig jaar werden de Gapersfeesten afgesloten met een Gaperseetfestijn. Dit keer staat de tent zondag leeg. “Het is ons door omstandigheden helaas niet gelukt om ze zondag te bezetten, volgend jaar meer geluk”, hoopt de voorzitter. Geluwe 2.0 zorgde ook weer voor een heel mooie brochure met het programma en dankt alvast de tientallen sponsors en het stadsbestuur.

Meer info: www.geluwefeest.be.

The post Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom prins William een ‘ongeziene confrontatie’ had met Queen Elizabeth: “Ze hield zich niet in”

Prins William (42) en zijn grootmoeder, koningin Elizabeth II, hadden ooit een heftige ruzie over het gebruik van helikopters. De overleden koningin stond haar kleinzoon niet toe om zelf te vliegen vanwege de veiligheidsrisico’s. Ook Williams vader, koning Charles (75) tilt daar zwaar aan. Dat staat te lezen in een nieuwe biografie over prinses Kate, die later deze week verschijnt.

Lees meer »

Omstreden Algerijnse boksster zal niét worden uitgesloten nadat ze tegenstander snel rake klappen gaf: “Misleidende informatie”

Het blijft rommelen in de bokswereld op de Olympische Spelen. Met Lin Yu-Ting (28) en Imane Khelif (25) doen er twee bokssters mee in de vrouwenreeks die eerder niet door een geslachtstest kwamen. En dat heeft de Italiaanse Angela Carini (25) na enkele rake klappen van de Algerijnse Khelif mogen ondervinden… Het IOC heeft zich ondertussen achter Khelif geschaard en

Lees meer »

Zomerschool Wasko Piccolo opent op 12 augustus opnieuw de deuren: “Goed voorbereid naar school”

Twee volle maanden vakantie is lang. Zomerschool Wasko Piccolo in Wielsbeke wil daarom kinderen uit het lager onderwijs op een vlotte manier voorbereiden op het volgende schooljaar. Bestuurder Jan De Potter en begeleider Dustin Debouver kijken uit naar 12 augustus wanneer de zomerschool van start gaat.
The post Zomerschool Wasko Piccolo opent op 12 augustus opnieuw de deuren: “Goed

Lees meer »

Louverdrape investeert in gloednieuwe laadpalen: “Dankzij de zonnepanelen laad je hier groene energie”

Raamdecoratieproducent Louverdrape investeerde de afgelopen maanden in gloednieuwe laadpaleninfrastructuur. Dit initiatief kadert in de duurzame strategie waar het familiebedrijf al jarenlang op inzet. Dankzij de 1.200 zonnepanelen laad je er volledig groene energie. Niet enkel werknemers en bezoekers van de firma, maar ook elke andere bestuurder van een elektrische wagen kan 24/7 op de site in Kortemark terecht om te

Lees meer »

“Navalny was niet meer dan lokaas.” Hoe Poetin de winnaar werd van de historische gevangenenruil

16-8. Dat is de eindstand van de gevangenenruil waarover Rusland en het Westen 2,5 jaar hebben onderhandeld. Al van vóór de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich werd opgepakt. Diens arrestatie maakte deel uit van het plan van Vladimir Poetin, zo leert een reconstructie op basis van meerdere bronnen. En hoewel hij maar half zo veel mensen vrij kreeg, is Poetin toch

Lees meer »

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

“Ik moet nu zien dat mijn schoenen gepoetst zijn”: Goedele Wachters (49) geniet van vakantiejob als Sporza-anker

“Ik mag als sportanker schaamteloos meeleven.” Journaalanker Goedele Wachters (49) geniet van haar ‘vakantiejob’ tijdens de Olympische Spelen. Het ideale tegengif voor het zware nieuws dat ze doorgaans moet brengen. Heeft Goedele de smaak te pakken en kiest ze na deze zomer voor Sporza? En wat vindt ze van alle commentaar op haar outfits? “Een doordeweekse jeans is nu uitgesloten.”

Lees meer »

‘Olympisch effect’ bij Kortrijkse hotels, waar ook Belgian Cats verblijven: “Significant meer volk”

De Belgian Cats verblijven in het Kortrijkse Parkhotel terwijl ze de voorrondes van het Olympisch basketbaltoernooi in het nabijgelegen Rijsel afwerken. De hotels in de Guldensporenstad zien hun aantal boekingen stijgen. Het Olympisch effect bedraagt om en bij de 10 %. “Dat is een significant verschil als je vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.”
The post ‘Olympisch effect’ bij

Lees meer »

In het hoofd van Kamala Harris, de grote mond die de eerste ‘Madam President’ wil worden: “Ik keek naar hem en barstte in tranen uit”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe

Op zondag 25 augustus kunnen fietsers, voor de 16de keer ondertussen, op verkenning trekken langs de landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe. Het evenement, een organisatie van verschillende verenigingen, is al jaar en dag een succesverhaal. “En afsluiten doen we met een heerlijk stukje beenhesp.”
The post Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »