Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten dat ze een prototype klaar hebben, sneller dan verwacht. 

Meer krantenkoppen in België

“Zorgeloze Spelen zijn onmogelijk, dat is wellicht het gevoel waar de daders op uit zijn”

Terwijl elke vierkante centimeter van Parijs in de gaten wordt gehouden door 45.000 politieagenten, 10.000 militairen, drones en scherpschutters, hebben criminelen andere locaties uitgekozen om in alle rust de start van de Olympische Spelen te dwarsbomen. Bovendien heeft niet alleen wie op weg is naar de Spelen pech. Maar ook families die hun vakantie wilden inzetten.

Lees meer »

Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk

Walter Impens (85) en Jeanine Rodts (83) zijn zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen op tweede paasdag 1959. Toen ze samen met vrienden per fiets onderweg waren naar de paardenkoers in Oedelem sprong de vonk over.
The post Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

Zizou Bergs, trotse tennisolympiër: “Mensen zeggen ‘wow’ als ik in Wimbledon tennis. Voor de Spelen klinkt die ‘wooow’ veel langer”

De olympische spirit is op het lijf geschreven van ‘publieksspeler’ Zizou Bergs. De enige Belg in het enkelspel lootte zwaar tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, maar Bergs belooft zich zaterdag dubbel te plooien. “Hier op de Spelen voel ik precies nog meer fierheid.” En misschien helpt zijn ‘flashy’ bril à la de jonge Andre Agassi, of is het de “snelle

Lees meer »

Onze columniste Kim Gevaert over de dubbele kant van de openingsceremonie: “Je kan niet ineens zeggen: ‘Nu is het genoeg’”

De Olympische Spelen gaan vandaag traditiegetrouw van start met een spetterende openingsceremonie. Een gebeurtenis die veel atleten niet willen missen, maar toch zijn er ook sporters die de show aan zich voorbij laten gaan. Begrijpelijk, vindt onze columniste Kim Gevaert. “Het is toch veel staan en lang wachten, terwijl je als atleet lang en hard traint om er te staan

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “Alleen al de oprijlaan is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »