Windhoos verwoest dak van tijdelijke bibliotheek en dorpszaal: “We moeten nu oplossing zoeken voor 40.000 boeken”

De tijdelijke bibliotheek aan de Dreef in Haaltert moet noodgedwongen sluiten nadat een verwoestend onweer dinsdagavond het hele dak weg heeft weggeblazen. De gemeente gaat nu op zoek naar een oplossing voor de 40.000 boeken en andere materialen. “Enkele honderden boeken zijn helemaal verloren”, vertelt schepen Bart Ottoy (CD&V).

 

Meer krantenkoppen in België

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »

Herbestemming Roterij Sabbe in Kuurne is rond

De herbestemming van Roterij Sabbe in Kuurne is rond. Zo kan het vlaspark verder ontwikkeld worden. Dat was een van de 40 projecten die het gemeentebestuur deze legislatuur wou gaan uitwerken.
The post Herbestemming Roterij Sabbe in Kuurne is rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïeners hebben weer de hele dag stroom – Rusland start meerdaagse marineoefening met 300 schepen en 20.000 manschappen

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie. En voor het eerst in juli moet de

Lees meer »

“De Seine is een veredelde riool”: triatlon kan doorgaan, maar toch ziet Marc Herremans de farce met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief… De olympische triatlon kan met een dag uitstel dan tóch doorgaan, maar desondanks gaat de sport gaat op de Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie

Lees meer »

Kapper Karel Hoffman versterkt lijst N-VA-VISIE in Jabbeke: “Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter”

Het is N-VA-VISIE menens om met haar verruimingsbeweging en sterke nieuwkomers de macht te grijpen in Jabbeke. Kapper Karel Hoffman komt de lijst versterken. Niet langer kan alleen CD&V vissen in de vijver van vertegenwoordigers van het gemeenschapsleven.
The post Kapper Karel Hoffman versterkt lijst N-VA-VISIE in Jabbeke: “Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter”

Lees meer »