Willem Renders (17) uit De Haan naar het EK atletiek U18 in Slovakije: “Vooral ervaring opdoen op EK”

Willem Renders (17) kon zich als een jonge atleet van Hermes Oostende, afdeling Jabbeke op twee afstanden kwalificeren voor het Europees kampioenschap voor scholieren in het Slovaakse Banska Bystrica. Hij kiest in zijn eerste grote internationale wedstrijd voor de 3.000 meter.

Het EK vindt plaats van 18 tot en met 21 juli. Willem Renders uit Vlissegem is één van onze zeventien landgenoten daar aanwezig. Hij kwalificeerde zich voor twee afstanden. Op 1 mei in Herentals liep hij de limiet op de 3.000 meter met 8’22”09. Op 26 mei deed hij hetzelfde op de 1.500 meter in Brussel in 3’50”77. Nog in Herentals was hij goed voor het West-Vlaams scholierenrecord op de 3.000 meter. Iets wat sinds 1993 niet meer verbroken was.

Willem maakt ook deel uit van het Youth Team van het Runners’lab Athletics Team. “Een project waar jonge afstandslopers zo professioneel mogelijk omkaderd worden”, vertelt hij vanuit het Zwitserse Sankt Moritz waar hij op hoogtestage is. “Ik ben hier samen met leden van onze groep, alsook met Elliot Vermeulen die een jaar ouder is. We zijn ons aan het voorbereiden op het EK en het verdere verloop van het seizoen. De meeste trainingen doen we samen. Begin deze week zaten we bijvoorbeeld op 1.800 meter hoogte.”

Vanuit Zwitserland reist Willem meteen door naar het EK in Slovakije. “Ik liep in het outdoorseizoen nog niet zoveel wedstrijden. Alle doelen die ik voor mezelf naar voor schoof, heb ik behaald. Op het EK ga ik de 3.000 meter lopen. Ik vind die afstand leuker en ik ben daar denk ik wel beter op.”

Eerste EK

Verder wil Willem in de eerste plaats ervaring opdoen. “Ik weet niet precies wat ik er mag van verwachten, omdat ik de tegenstanders niet zo goed ken. Ik wil vooral leren wat zo’n groot kampioenschap bij mij teweeg brengt. Het is mijn eerste EK. Ik nam reeds deel aan het Frans kampioenschap. Ook dat was een enorm grote wedstrijd. Zij het in het veldlopen”, besluit Renders, die nog focust op de jeugdmemorial Ivo Van Damme en misschien ook het BK.

(ACR)

The post Willem Renders (17) uit De Haan naar het EK atletiek U18 in Slovakije: “Vooral ervaring opdoen op EK” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Wij hebben geen zorgeloos leven, maar hé: het is tenminste niet saai”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In

Lees meer »

Syensqo tempert jaarprognose

08:37 De speciaalchemiegroep Syensqo stelt vast dat de vraag naar zijn producten minder snel aantrekt dan verhoopt. Het bedrijf tempert zijn prognose over het boekjaar 2024.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Wordt Alexander Doom de opvolger van Frederik Deburghgraeve als gouden medaille-winnaar?: “Sowieso zullen we hem huldigen”

Krijgt de Rodenbachstad na Frederik Deburghgraeve opnieuw een olympisch kampioen? Alle ogen zijn vanaf komend weekend gericht op Alexander Doom (27) die aan zijn tweede Olympische Spelen begint. Bij zijn atletiekclub KAVR zijn ze alvast overtuigd van wel. “Als hij een medaille behaalt, zal er zeker een feestje volgen”, klinkt het.
The post Wordt Alexander Doom de opvolger van

Lees meer »