Weyts sluit akkoord voor bouw van 27 nieuwe scholen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

 

Meer krantenkoppen in België

De nieuwe start van Arthur Vermeeren bij Atlético: Diego Simeone geeft hem complimenten, maar krijgt hij ook kansen?

Op de eerste elftalfoto van het nieuwe seizoen staat Arthur Vermeeren (19) te glimmen naast Axel Witsel. Het is een beeld zonder garanties. Vermeeren keerde een week vroeger uit vakantie, wat enorm wordt geapprecieerd door Atlético en trainer Diego Simeone. Een blik in de zomer van Vermeeren en de plannen van Atlético: wat gebeurt er met de Rode Duivel als

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »

Nieuwe proefsessies rugby op strand

Rugby Oostende organiseert na het succes in juli ook in augustus nog eens twee proefsessies rugby op het strand. Vanaf september gaan wekelijks trainingen door op sportpark De Schorre.
The post Nieuwe proefsessies rugby op strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen onderpastorie in Wervik komt te koop

Het kerkbestuur Sint-Medardus gaat de gewezen onderpastorie in de Koestraat 18 verkopen. “Met de laatste huurders hadden we heel wat miserie en we hebben hen telkens uit het huis moeten zetten, met alle financiële gevolgen en materiële kosten van dien”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele. “De laatste keer was het pand zo goed als onbewoonbaar geworden.”
The post Gewezen

Lees meer »

Overleden prins Michaël hekelde flamboyante Griekse familie: “We zijn geen royals en moeten niet zo behandeld worden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “We zijn oninteressante overblijfselen van een glamoureus verleden”, liet hij optekenen. Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse koningshuis. Waarom keerde Michaël zich af, reeds vóór de val? En waar zijn de rest van de

Lees meer »

Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots op zijn doorzettingsvermogen”

Drie jaar na zijn olympisch debuut in Tokio is Michael Obasuyi (24) er straks ook bij op de Spelen in Parijs. Een enorme opsteker na jarenlang blessureleed. “Mijn man en ik zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van onze zoon”, benadrukt mama Caroline Decuyper.
The post Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots

Lees meer »