Weduwe van voormalige IS-leider al-Baghdadi ter dood veroordeeld in Irak

Een Iraakse rechtbank heeft een van de echtgenotes van de overleden IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi ter dood veroordeeld. De vrouw heeft samengewerkt met de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) en heeft jezidi-vrouwen vastgehouden. Volgens een bron bij het Iraakse gerecht gaat het om Asma Fawzi Mohammed al-Qubaysi. 

Meer krantenkoppen in België

Ontroerend: zussen verrassen hun vader met aankondiging van gelijktijdige zwangerschap, al duurt het even voor hij het beseft

Een Amerikaanse vrouw heeft haar vader verrast met het mooiste nieuws dat hij kon krijgen. Samen met haar vriend verwacht ze een kindje, en haar vader wordt dus voor het eerst opa. De man kon zijn tranen niet bedwingen… en dan had zijn tweede dochter nòg een verrassing. Want ook zij wordt mama. “Onze baby’s zullen drie weken schelen”, klonk

Lees meer »

Triatlon terug volgens originele concept

Op zondag 4 augustus heeft in en rond het Klein Strand en op de site van het Vrijetijdscentrum in Jabbeke een triatlon plaats. Organisator BRO.GO Sports dient na vijf jaar terug te keren naar het originele concept met een sprintwedstrijd en een race over een kwartafstand.
The post Triatlon terug volgens originele concept appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

“Zoals een horrorfilm”: minstens acht gewonden bij steekpartij in Engeland, mogelijk kinderen onder slachtoffers

De Britse politie heeft een man opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens BBC

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van mama Máxima omdat ze met kauwgum speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »

Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum

Yolande Clarysse en Antoine Masure vierden onlangs hun briljanten huwelijksverjaardag. Het koppel stapte op 3 juli 1959 in het huwelijksbootje. Yolande en Antoine delen dus al 65 jaar lief en leed.
The post Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »