Vzw Westrozebeke Koerst organiseert opnieuw drie wedstrijden: “De koers in leven houden”

De vzw Westrozebeke Koerst organiseert eind juli opnieuw zijn wielerdrieluik. De Grote Prijs Raf Jonckheere, een wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften, is de trekpleister van het drieluik. Een wedstrijd voor beroepsrenners organiseren is vooral op financieel gebied niet evident, maar toch slagen de leden van de vzw er in om het financiële plaatje rond te krijgen.

“We organiseren onze wedstrijden dit jaar op 24, 28 en 29 juli”, steekt woordvoerder Béné Pype van wal. “De wedstrijd voor elite zonder contract vindt op woensdag 24 juli om 15 uur plaats. De koers voor nieuwelingen wordt op zondag 28 juli om 15.30 uur gereden. De 73ste Grote Prijs Raf Jonckheere, dé trekpleister van onze driedaagse, vindt plaats op maandag 29 juli om 14 uur. De renners krijgen 176 km, verdeeld over 14 ronden, onder de wielen geschoven. Onze wedstrijd kreeg ook een nieuw parcours toegemeten. We trekken daarbij voor het eerst richting Oostnieuwkerke. Verder wordt ook Passendale aangedaan en wordt de Zeugeberg opnieuw in het parcours opgenomen. Het Wijkcomité Den Appel zorgt overigens voor een koerscafé op de Zeugeberg.”

Rangen versterken

“De Grote Prijs Raf Jonckheere staat open voor beroepsrenners, elite zonder contract en beloften”, gaat Laurens Coppé verder. “Momenteel zijn er al 24 renners ingeschreven. Team Flanders Baloise tekent present met negen renners. Ook het Franse team Van Rysel-Roubaix-Lille Métropole is van de partij met vijf coureurs waaronder onze landgenoot Kenny Molly. Verder zijn er drie renners van een Australisch team ingeschreven en is er een afvaardiging van het Zuid-Koreaanse Seoul Cycling Team. Ook Ylber Sefa, voormalig kampioen van Albanië, verschijnt aan de start.”

“Heel jaar door organiseren we activiteiten om het wielerdrieluik te financieren”

“In 2022 namen we met de vzw Westrozebeke Koerst de organisatie van het wielerdrieluik over van wielerclub De Wellevende Sportvrienden”, pikt Jimmy Huyghe in. “Eerste doel van de vzw is de Grote Prijs Raf Jonckheere verder te laten plaatsvinden. Onze rangen werden dit jaar versterkt met Jerome Deleu. Jerome – 32 – zet daarmee een stuk familietraditie verder. Zijn oom maakte indertijd immers deel uit van het bestuur van ‘De Wellevende Sportvrienden’. Peter Vanden Brande stapte dan weer uit de vzw wegens te drukke bezigheden op diverse vlakken. We willen niet alleen de koers, maar ook de kermis die tijdens onze driedaagse georganiseerd wordt in leven houden.”

“Eigenlijk organiseren we het hele jaar door activiteiten om het wielerdrieluik te financieren”, legt Laurens Coppé uit. “Zo organiseren we tweemaal een biefstuk-friet-maaltijd, verder ook een kaarting en tekenen we ook present op de rommelmarkt in Westrozebeke waar we een drankstand ten voordele van de koers bemannen. Dit jaar organiseerden we ook een pop-up bar ter gelegenheid van de passage van Gent-Wevelgem in Westrozebeke. Verder is er ook onze sponsorbrochure die we ter gelegenheid van het wielerdrieluik in de gemeente verspreiden. De brochure kende dit jaar enorm veel bijval. We voelen dat er heel veel lokale steun is en willen dan ook al onze sponsors bedanken.”

Affiche

“Andere bron van inkomsten is de affiche die wij verdelen onder de inwoners van Westrozebeke. Via een QR-code op de affiche krijgen zij de gelegenheid om geheel vrijblijvend een bedrag over te maken als steun voor onze wedstrijden. Dit jaar organiseren we voor de derde maal onze Bar Musette tijdens de Grote Prijs Raf Jonckheere. De Bar Musette is een koersbar waar de plaatselijke middenstand, bedrijven uit de streek, maar ook particulieren tijdens de wedstrijd kunnen genieten van een hapje en een drankje volgens het walkingdinnerconcept. Bar Musette is open van 13.30 tot 18.30 uur. Particulieren kunnen er terecht voor 75 euro per persoon. Wie wil genieten in Bar Musette dient wel vooraf in te schrijven. Nu al hebben we een 300-tal inschrijvingen. In totaal is er plaats voor 350 à 400 mensen in de bar. Bar Musette is een heel belangrijke bron van inkomsten om ons financiële plaatje rond te krijgen.”

De toegang tot de drie wedstrijden die Westrozebeke Koerst organiseert, is gratis.

The post Vzw Westrozebeke Koerst organiseert opnieuw drie wedstrijden: “De koers in leven houden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De ‘supernota’ van De Wever dreigt veel heilige huisjes te slopen”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de ‘supernota’ van formateur De Wever (N-VA) heel wat heilige huisjes dreigt te slopen, al moet die nog langs de onderhandelingstafel passeren. “Maar te veel water bij de

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

KIJK. Kat Kerkhofs draait broeierige set in volle Rave Cave op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

Ook kankerpatiënte Martine (65) is gedupeerde van On Line Fitness: “Zelfs met doktersattest dreigden ze met een advocaat”

“Mijn borsten moesten geamputeerd worden en dan nog durfden ze dreigen met een advocaat. Beschamend”, zegt Martine De Vos uit Opbrakel. Rik betaalde zelfs meer dan 500 euro om van zijn fitnessabonnement verlost te geraken, terwijl hij terminaal ziek is. Ze zijn een van de tientallen gedupeerden van On Line Fitness, de fitnessketen achter de bekende ondernemer Nicolas De Bruyn.

Lees meer »