VREG stelt Fluvius in gebreke wegens IT-problemen

De Vlaamse energieregulator VREG heeft Fluvius in gebreke gesteld wegens aanslepende IT-problemen waar de netbeheerder mee kampt. Dat meldt de VREG woensdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Republikeinse burgemeester in strijdstaat Arizona steunt Democratische kandidaat Kamala Harris, en dat kan daar cruciaal zijn

John Giles, burgemeester van Mesa in strijdstaat Arizona, steunt de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris en dus niet Donald Trump, de kandidaat van zijn eigen partij. Giles verwijst voor die keuze naar het motto van wijlen John McCain, de Republikeinse senator uit Arizona, die ook niet van Trump moest weten: “Het land eerst”.

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Bredene investeert in nieuwe tramschuilhuisjes: “Beschut tegen zon en regen”

In maart dit jaar startte vervoersmaatschappij De Lijn met vernieuwingswerken aan het spoornet van de kusttram. Aansluitend laat het gemeentebestuur nu ook nieuwe schuilhuisjes plaatsen aan enkele haltes. De eerste werden nu voorzien aan Bredene Campings.
The post Bredene investeert in nieuwe tramschuilhuisjes: “Beschut tegen zon en regen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk boekt succes: verdachte van geweldpleging aan kanaal Herentals-Bocholt gearresteerd dankzij samenwerking met buurtbewoners

De 17-jarige verdachte die donderdagavond een vrouw verkracht zou hebben aan het kanaal Herentals-Bocholt, kon opgespoord worden dankzij een melding in het buurtinformatienetwerk van de lokale politie. Wim Van Reusel, woordvoerder van de politiezone Neteland, is tevreden over de samenwerking met de buurtbewoners: "Steeds meer mensen melden zich aan, bijna 20 procent van ons grondgebied is al gedekt".

Lees meer »

Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.
The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ook protest aan Downing Street na steekpartij en rellen in Southport

In de nasleep van de rellen in Southport in het Verenigd Koninkrijk gisterenavond, is nu ook protest uitgebroken in de buurt van Downing Street in Londen, waar de Britse premier Keir Starmer zetelt. Honderden demonstranten gooiden er onder andere met vuurpijlen en flesjes. De protesten komen er in nasleep van de dodelijke mesaanval op een kinderdanskamp, waarbij 3 kleine meisjes

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa, ook op E40 richting kust

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken. En dus ook in West-Vlaanderen. Zo verwacht Touring

Lees meer »