Voorzitter TSC Proven blikt vooruit op nieuw seizoen: “Mooie en pittige reeks”

TSC Proven maakt zich klaar voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er werd een injectie aan ervaring toegevoegd aan de jeugdige kern. Voorzitter Stefaan Desmet mikt in eerste instantie op de linkerkolom.

TSC Proven zag met Kevin Demeyere (?), Maxim Senesael (VKW Vleteren) en Bavo D’Hondt (stopt) drie spelers vertrekken. “We verwelkomen zeven nieuwe spelers: Glenn Delva en Jonas Vandermarliere (allebei Sassport Boezinge), Bram De Ruyck, Achille Quinten en Arthur Rosseel (allen KFC Poperinge) en Thomas Lesuisse en Jean Jaurès Affognon (allebei uit Frankrijk)”, vertelt voorzitter Stefaan Desmet. “Zo hebben we een ruimere kern volgend seizoen. Jonas is de grootste naam. Samen met Jean zal hij voor de nodige ervaring zorgen tussen ons jong geweld. Die extra voetbalwijsheid ontbrak soms de voorbije seizoenen. De eerste training is op 16 juli en het eerste oefenduel is tegen reeksgenoot KVKO op 25 juli. Daarna volgen er bekermatchen tegen JV Lo-Reninge, KFC Marke B, Winkel Sport en Merkem Sport. We hopen snel naar een typeploeg te evolueren en gespaard te blijven van ernstige blessures.”

Buur KFC Poperinge

Piet Vanwildemeersch (T1), Christophe Kinoo (T2) en Kurt Vander Paelt (keeperstrainer) vormen de technische staf. “Na een goeie start vorig seizoen stokte de machine. De trainerswissel bleek noodzakelijk en Piet nam goed over. Ook onder zijn bewind waren nog enkele mindere matchen. We hadden zeker nog enkele plaatsen hoger kunnen eindigen.”

Three Stars Club Proven begint het seizoen thuis tegen Sparta Dikkebus, trekt dan naar VP Gits en ontvangt op de derde speeldag SK Staden. “Ik verwacht een mooie en pittige reeks. Pittiger dan vorig jaar, met onder meer de komst van buur KFC Poperinge. Dat zal een mooie affiche worden. We willen niet te hoog van de toren blazen en zullen als begindoelstelling mikken op de linkerkolom”, zegt Stefaan (59), die al zo’n 18 jaar voorzitter is. “Ik ben de lokale bakker van Proven. Er kruipt tijd in dit engagement, maar ik kan gelukkig rekenen op een trouw bestuursteam en andere medewerkers. De club wordt door veel mensen gedragen en we laten iedereen doen waar hij goed in is. Dat lijkt me de gezondste manier om een club te leiden.”

The post Voorzitter TSC Proven blikt vooruit op nieuw seizoen: “Mooie en pittige reeks” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grootste klimaatzaak ooit in Brazilië: veehouder krijgt boete van 47 miljoen euro voor ontbossen Amazonewoud

In Brazilië is de eigenaar van een groot veebedrijf veroordeeld tot een boete van 292 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) voor het toebrengen van schade aan het Amazonewoud. Hij moet het vernielde regenwoud ook proberen te herstellen. Het gaat om de grootste burgerlijke rechtszaak voor klimaatmisdrijven ooit in Brazilië. De uitspraak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken:

Lees meer »

Woeste Argentijnen dienen klacht in bij FIFA na olympische chaos tegen Marokko: “Wat een circus”

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de

Lees meer »