Vingegaard deelt mentaal tikje uit aan Pogacar in dolle rit door Centraal Massief

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Kamala Harris belooft “niet te zwijgen” over menselijke leed in Gazastrook

Wat gebeurt in de Gazastrook is verschrikkelijk en de internationale gemeenschap mag niet wegkijken van het menselijke leed. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris donderdag (plaatselijke tijd) verklaard na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ze beloofde niet te zullen zwijgen en stelde dat het hoog tijd wordt dat de oorlog stopt.

Lees meer »

Federale regeringsonderhandelingen versnellen: 80 besparingsvoorstellen doorgerekend door ambtenaren

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En ook op Vlaams niveau schiet het op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

Definitief doek over racismezaak Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap door Vooruit-voorzitter Conner Rouseau is geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank. Die had de rechtstreekse dagvaarding van Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft nageleefd.

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van uithoudingsrace tot oldtimerrally: dit is de Mille Miglia. “Eigenlijk komen we hier 5 dagen het varken uithangen”

Vorig jaar in de cinema en nu op Amazon Prime: ‘Ferrari’. De film over het leven van Enzo Ferrari, de man achter het befaamde automerk, focust zich op het jaar 1957. Hoofdgebeurtenis daarin? De Italiaanse uithoudingsrace Mille Miglia die toen in zijn originele vorm voor het laatst plaatsvond. “Eén van de meest tot de verbeelding sprekende (en decadente) auto-evenementen ter

Lees meer »

Klant brengt wagen naar garagist omdat ze denkt gevolgd te worden en krijgt haar gelijk: “Er hangt hier een zendertje”

De Amerikaanse garagist Joey kreeg vorige week een vreemd verzoekje van een klant. Een vrouw bracht haar auto binnen voor een controle, omdat ze al dagenlang het gevoel had dat iemand haar wagen achtervolgde. En gelijk had ze, na urenlang zoeken vond Joey een zendertje aan de onderkant van haar wagen. “Het zat in een magnetisch doosje, ingepakt in tape”,

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »