Vijf pertinente vragen aan auto-experts over dreigende sluiting van Audi Vorst: “Kans op sluiting is veel groter dan dat fabriek deels open blijft”

De toekomst van de auto-industrie in België staat op het spel nu Audi Vorst mogelijk zijn deuren sluit. De productie van de Q8 e-tron stopt, en 3.000 jobs dreigen verloren te gaan. Wat is er fout gegaan met de Q8 e-tron? En welke impact heeft de elektrificatie van de autosector op de werkgelegenheid? Auto-experts Tony Verhelle en Brecht Vanhaelewyn delen hun inzichten. “Audi Vorst is een fabriek die makkelijk inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, maar ik vrees dat het liedje is uitgezongen.” 

Meer krantenkoppen in België

Een discutabele beslissing op een cruciaal moment: ‘Nadalcaraz’ furieus op umpire, Spaans duo eruit tegen de Amerikanen

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »

Snoop Dogg is onverwachte winnaar op de Olympische Spelen: “Ik ben zo clean als de atleten. Het goud, dat ben ik”

“Als wiet roken een sport was geweest, was Snoop Dogg Olympisch kampioen.” Tussen de fitste sporters ter wereld is de 52-jarige hiphoplegende een vreemde eend in de bijt, maar toch is hij een van dé fenomenen van deze Spelen. Op onnavolgbare wijze vervult hij de rol van sportcommentator voor Amerikaanse nieuwszender NBC. Waarom dat een gouden zet is, bewijst Snoop

Lees meer »

Chipfabriek BelGaN in Oudenaarde vraagt faillissement aan, 440 jobs op de helling: “Dit hadden we voelen aankomen”

Het bedrijf BelGaN in Oudenaarde, producent van silicium en galliumnitride halfgeleiderchips, heeft dinsdagochtend het faillissement aangevraagd. Dat werd op een bijzondere ondernemingsraad meegedeeld. In de namiddag werd het personeel geïnformeerd. In BelGaN werken 440 personeelsleden. Voor hen komt het nieuws niet echt als een verrassing: “Dit hadden we voelen aankomen.”

Lees meer »

Kartellijst Trots op Oostende neemt ferme bocht in dossier Thermae Palace Hotel: “Geen appartementsgebouw op de parking”

De kartellijst Trots op Oostende heeft zich uitgesproken tegen appartementsbouw op de parking van het Thermae Palace Hotel. “Het gat van 30 miljoen moet dichtgereden worden door Vlaanderen”, zeggen Open VLD, Groen en CD&V. “Dat kan perfect binnen de bestaande overeenkomst”, zegt ook coalitiepartner Björn Anseeuw (N-VA). Actiegroep Dement is niet overtuigd: “Een verkiezingsstunt”, klinkt het.
The post Kartellijst

Lees meer »

Tyfoon Gaemi eist 30 doden in China

De doortocht van de tyfoon Gaemi heeft minstens 30 mensenlevens geëist in Zixing, op 1.500 km ten zuidwesten van de hoofdstad Peking. Er zijn ook 35 mensen vermist. De tyfoon bracht hevige regenval met zich mee. Op 24 uur tijd viel er 645 mm water per vierkante meter, meldt de Chinese staatstelevisie.

Lees meer »