Vier dagen, vier Israëlische aanvallen op scholen

In Gaza worden scholen, waar honderden tot duizenden Palestijnen zich verschuilen voor de Israëlische bommenregen, almaar meer het doelwit van aanvallen. De voorbije vier dagen werden vier scholen aangevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop

De gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop. Op de site van de immomakelaar krijgen nieuwsgierigen de mogelijkheid een blik te werpen op de binnenkant, van wat ooit de West-Vlaamse basis was van de projectontwikkelaar. De verkoopprijs is niet bekend, deze wordt enkel op aanvraag meegedeeld.
The post Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop appeared

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. De eerste renner is gestart! Drogen de wegen nog wat op voor Van Aert (17u06) en Evenepoel (17u21)?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »

Op de Kemmelberg ligt nu ook een strand

Op een flank van de Kemmelberg, de hoogste heuvel van West-Vlaanderen, duikt plots een strand op. “Vroeger had men hier schrik om ‘van de moare bereen’ te worden.”
The post Op de Kemmelberg ligt nu ook een strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen chaos op dak na aanslag op Trump

Nieuwe vrijgegeven beelden tonen een chaotische nasleep van de aanslag op Trump, terwijl verschillende mensen van de veiligheidsdienst op het dak staan. Naast hen ligt Thomas Crooks, de 20-jarige schutter die werd doodgeschoten door de Secret Service. De veiligheidsdiensten proberen zo snel mogelijk te weten te komen wat er precies is gebeurd, maar het wordt alsmaar duidelijker dat de communicatie

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »

Aurely Paternoster én Timothy Buyse kiezen voor Vooruit Ingelmunster: “Niet beloven, maar doén”

Op zondag 13 oktober kan je op de lijst van Vooruit ook stemmen op Aurely Paternoster en Timothy Buyse, die als nieuwkomers op deze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. “We zijn geen partij van praatjes, wél van snelle realisaties”, zegt Aurely, waarmee ze verwijst naar het extra zebrapad aan het Kruidvat dat dankzij Vooruit werd gerealiseerd.
The post

Lees meer »

EXCLUSIEF. Thuis bij prinses Delphine: “Als je ziet waar ik enkele jaren geleden stond, is alles vrij positief uitgedraaid”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

“Er is nog steeds veel verdriet”: 1 jaar geleden overleed Bea Van der Maat

Exact één jaar geleden moest Vlaanderen afscheid nemen van presentatrice en zangeres Bea Van der Maat. Zij koos op 62-jarige leeftijd voor euthanasie nadat ze in 2022 de diagnose ALS kreeg. Collega’s Willy Sommers (71) en Koen Crucke (72) en boezemvriend Showbizz Bart (46) denken met warme gevoelens aan haar terug. “Haar positiviteit leeft verder in haar familie.”

Lees meer »