Vermiste Duitse tachtiger levend teruggevonden in de Hoge Venen

De 89-jarige Duitser die sinds dinsdagavond vermist was in de Hoge Venen, is levend teruggevonden. Dat heeft de politie van de zone Vesder Gueule meegedeeld. Eerder op de dag was er nog een opsporingsbericht uitgestuurd. 

Meer krantenkoppen in België

Olympische triatlon uitgesteld door slechte waterkwaliteit van de Seine: “Organisatie had gewoon mooie plas in de buurt van Parijs moeten zoeken”

De mannentriatlon op de Olympische Spelen in Parijs is uitgesteld naar morgen. De wedstrijd moest normaal vandaag om 8 uur starten, maar het water van de Seine is te vuil. "De prioriteit is de gezondheid van de atleten", luidt het bij de organisatie. Als de waterkwaliteit morgen nog niet in orde is, wordt de wedstrijd uitgesteld naar vrijdag. Volgens gewezen

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »

Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot elf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor elektronische overlast, afzetterij en belaging. Philippe H. belde vaak zonder zinnige reden naar de politie. De vijftiger pleegt door z’n alcoholverslaving feiten aan de lopende band.
The post Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel appeared first

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

“We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit

Verscholen in de velden tussen de Zaubeekstraat en de Waalbeekstraat, baten Anna Verhofstede en Ad Anckaert hun pop-up eetcafé Nomad uit. In de keuken gebruiken ze voornamelijk producten uit hun eigen moestuin of de nabijgelegen bioboerderij. “We wonen op zo’n mooie plek, we wilden dit delen met de mensen”, zegt Anna.
The post “We willen deze mooie plek met

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn gigantische vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »