Vergeet het worstenbroodje: op deze hogeschool eten studenten al gezond menu voor 4,40 euro

Studenten kunnen vanaf volgend academiejaar bij PXL een gezonde dagschotel eten voor amper 4,40 euro. “Toen we zagen dat worstenbroodjes in de top 10 van de meest verkochte producten stonden, wisten we dat we moesten ingrijpen”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers

In Nieuwpoort werden de afgelopen weken en maanden bij een aantal openbare werken grote vorderingen gemaakt. Concreet gaat het om de Pieter Deswartelaan, de Langestraat en het Nieuwlandplein. Deze grootschalige vernieuwingsprojecten naderen nu hun voltooiing.
The post Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is de volgorde van de triatlon wel optimaal?

Of er dinsdagochtend effectief gezwommen wordt in de Seine, is nog onzeker. Maar als het gebeurt, dan als eerste discipline. Zwemmen, fietsen, lopen: de volgorde van de triatlon lijkt onwrikbaar. Misschien wel de veiligste volgorde, maar is het ook de snelste?

Lees meer »

Nu Elon Musk deepfake over Kamala Harris deelt: waar en waarom liep het zo mis tussen de Tesla-baas en de Democraten?

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

Parket onderzoekt vijf klachten tegen Franse ex-nieuwsankerman Patrick Poivre d’Arvor wegens seksueel misbruik

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk onderzoeken. De man voormalige TF1-presentator wordt al jaren door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »

Mysterieus paradijs waar ze hun miserie vergeten: dit is Roc Agel, het buitenverblijf van Albert en Charlene van Monaco

Prins Albert (66) komt er herbronnen, prinses Charlene (46) bracht er de lockdown en haar herstel door, prinses Stéphanie (59) verzorgde er circusolifanten en Rainier III en Grace maaiden er hooi en stonden er achter het fornuis. Hun toevluchtsoord Roc Agel is zowat de enige plek op aarde waar de Grimaldi’s zichzelf kunnen zijn. Prinses Grace noemde het zelfs de

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

“Kinderloze kattenvrouwen willen ons leven ellendig maken”: oude uitspraak van J.D. Vance duwt Republikeinse ‘running mate’ in defensief

De Republikeinse ‘running mate’ J.D. Vance ligt onder vuur vanwege een oude uitspraak, waarin hij beweerde dat "het land wordt geleid door een aantal kinderloze kattenvrouwen die zich ellendig voelen". Met die uitspraak verwees hij onder meer naar vicepresident Kamala Harris. De stelling lokt heel wat kritiek uit, onder meer van de bekende ‘Friends’-actrice Jennifer Aniston. Vance geeft aan dat

Lees meer »

“Hoe langer men wacht, hoe moeilijker”: waarom de regeringsvorming in Brussel ter plaatse blijft trappelen

Anderhalve maand na de verkiezingen van 9 juni lijkt de Brusselse formatie in het slop te zitten. Aan Nederlandstalige kant heeft formateur Elke Van den Brandt (Groen) het moeilijk om voldoende partners te vinden en aan Franstalige kant moet formateur David Leisterh (MR) ‘baarlijke duivel’ PS mee aan boord nemen. En dan hebben we het nog niet over het regeerakkoord,

Lees meer »