Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie

Een vakbond die tienduizenden werknemers van de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung vertegenwoordigt, heeft woensdag een algemene staking voor onbepaalde tijd uitgeroepen om het management tot loononderhandelingen te dwingen. Het bedrijf verwacht geen impact op de productie, laat woordvoerster Helena Wilmet weten aan HLN. 

Meer krantenkoppen in België

De medaillekandidate die plots een paria werd

Beckie Downie wilde haar mond niet meer houden. Over al die jaren van bodyshaming, alle beledigingen, alle tranen. Het kostte de Britse gymnaste een rist sponsors en een plekje op de Spelen van Tokio 2021. In Parijs is ze er opnieuw bij.

Lees meer »

Maatwerkbedrijf in Gentbrugge geeft herbruikbare Gentse Feesten-beker grondige wasbeurt: “Over 8 dagen allemaal proper en gestapeld”

De Gentse Feesten zijn voorbij en dat betekent dat de nieuwe uniforme herbruikbare beker, die op 9 pleinen gebruikt werd, een extra grondige wasbeurt krijgt. Dat gebeurt om de bekers te kunnen stockeren en later ook door te verhuren. 3 maatwerkbedrijven nemen samen bijna 400.000 exemplaren voor hun rekening. Een groot deel komt bij Groep Intro in Gentbrugge terecht, waar

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Bradley Wiggins deelt heftige details over seksueel misbruik als tiener

,,Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. ,,En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

Twee begeleiders naar huis, hoofdcoach zal niet op de bank zitten: spionagezaak op Spelen beroert de gemoederen

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Uitgesloten Sergio snoeihard voor Vlaamse muziekprogramma’s: “Het gaat niet om wie je bent, maar om wie je kent”

Sergio Quisquater (59) werd dit jaar niet gevraagd door ‘Zomerhit’ of ‘Tien om te zien’. En dat wringt.“Ja, ik ben teleurgesteld. Maar ik heb me er ondertussen al bij neergelegd”, reageert hij. Zijn nieuw nummer ‘Eerlijk tot het eind’ werd niet opgepikt door de radiozenders, in de hitparade geraken wordt zo erg moeilijk en dat betekent dus geen deelname aan

Lees meer »

Actrice Alice Toen viert 100e verjaardag met eigen single: ‘Wat een leven, wat een eeuw!’

"Wat een weelde, wat een leven, wat een eeuw", zo bezingt actrice Alice Toen (100) haar mijlpaal als eeuweling in haar allereerste single. Weinig Vlaamse actrices zagen zoveel televisiesets en theaterpodia als Toen: van een televisiedebuut in ‘Kapitein Zeppos’ tot de vele bijrollen die ze speelde, tot op hoge leeftijd, onder meer in ‘Thuis’, ‘Witse’ en ‘De kotmadam’. Alice Toen

Lees meer »